Denizli Haber - Denizli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Feyzi Ölmez, odaya kayıtlı milletvekili aday adayları ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Denizli Veteriner Hekimleri Odası Eski Başkanı, İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanı Türkay Berberoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıya CHP Denizli Milletvekili Adayları Ayşe Hazer, Mustafa Çallıca, İYİ Parti Denizli Milletvekili Aday Adayı Mehmet Ali Uzakgider ve AKP Milletvekili Aday Adayı Ahmet Kocakaplan katıldı. Sırasıyla bütün adayların söz alarak konuştuğu toplantıda AKP’li Ahmet Kocakaplan sektörü bilen kişiler olarak mecliste yer almalarının önemli olduğunu ifade etti. CHP’li Ayşe Hazer ise, toplantıya katılanlar arasındaki tek kadın aday olmasına esprili bir şekilde atıfta bulunarak sorunlara hakim olduklarını ve bildiklerini, bunların çözümü noktasında belirleyici olabilmek adına mecliste bulunmayı arzu ettiklerini söyledi. CHP’li diğer aday adayı Mustafa Çallıca ise özellikle hayvancılıkla uğraşan üreticinin son dönemde artan maliyetleri yüzünden üretimden vazgeçtiğini ifade ederek, insanları yeniden üretime teşvik edecek adımlar atmak istediklerini söyledi.

UZAKGİDER: “ÜRETİM, MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR”

 En dikkat çekici açıklamalar ise İYİ Partili Mehmet Ali Uzakgider’den geldi. Özellikle iktidarın son dönemde uyguladığı liberal politikaların tarımı ve hayvancılığı bitirme noktasına getirdiğini söyleyen Uzakgider, “Verilmeyen destekler ya da yetersiz desteklemeler nedeniyle Türkiye’de üretilen stratejik ürünler ithal edilmeye başlandı. Türkiye’de üretim yapılan tarım arazisi son dönemde yaşanan krizlerden sonra 28 milyon hektardan 22 milyon hektara geriledi. Üretim dediğimiz şey bir milli güvenlik meselesidir. Çünkü olası bir savaş halinde bile sizin vatandaşınıza gıda sağlayabilmeniz gerekir, bunu sağlayabilmek için de üretebiliyor olmanız gerekir” dedi. UZAKGİDER: “SU VE GIDA KRİZİ İÇİN SEFERBERLİK İLAN EDİLMELİ” Türkiye’de öncelikle iki büyük kriz yaşandığını ifade eden Uzakgider, “Bunlardan biri yönetim, diğeri ise ekonomik kriz. Bu krizlerden çok daha önemlisi ise su ve dolayısıyla yaşanacak olan gıda krizi. Örneğin deprem nedeniyle şu anda o bölgede üretim neredeyse durmuş vaziyette. O bölgedeki üretim Türkiye genelinin yüzde 15’ine tekabül ediyor. Bu anlamda gıda ve su krizi için seferberlik ilan edilmeli” şeklinde konuştu.

ÖLMEZ: “GIDA VE HAYVANCILIK POLİTİKALARI AÇISINDAN VETERİNERLERİN MECLİSTE BULUNMASI GEREK”

Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Feyzi Ölmez ise yaptığı konuşmada, “Yakın zamanda yapılacak milletvekili seçimlerinde meslektaşlarımız farklı partilerden aday adayı oldular. Hayvan sağlığı, refahı ve halk sağlığının korunması için geliştirilecek sağlık politikaları, aynı zamanda çevrenin korunması ve hayvancılığın ekonomiye katkısının artırılması için geliştirilecek çevre ve hayvancılık politikaları için veteriner hekimlerin mecliste bulunmasını önemsiyoruz. Özellikle son dönemde örneklerini sıkça gördüğümüz salgınlar ve tabii afetler ile çeşitli nedenlerle gıda kaynaklarının azalması veteriner hekimliğin stratejik önemini giderek daha açık ortaya koymaktadır. Veteriner hekimler, yaptıkları görev gereği şehirlerde toplumun her katmanıyla temas eden ülkenin en ücra köşelerine giden, ailenin bir üyesi gibi kabul gören bir mesleğin mensuplarıdır. Halka dokunmak açısından, yetkin ve kolay kabul gören bu mesleğin mensuplarının siyasetin içinde olması, her siyasi parti için önemli olmalıdır” dedi.

BERBEROĞLU: “HELE BİR MECLİSE GİRSİNLER”

 Türkay Berberoğlu ise kendisine yöneltilen, ‘Meslek mensupları meclise girdikten sonra mesleği ile ilgili sorunları meclise taşımıyor. Veteriner Hekimi olan adaylar bu anlamda faal olacaklar mı?’ sorusuna cevaben, “Onlar hele bir meclise girsinler, biz sorunlarımızı meclise taşımayı, onların önüne bir şekilde koymayı biliriz” cevabını verdi.

Editör: Tahir Aygün