Denizli Haber - Pandemi sonrasında tüm dünyada hızla yaygınlaşan uzaktan eğitim geri dönüyor.

MEB'de yeni dönem! Artık okula gitmek isteyen veliler randevu alacak MEB'de yeni dönem! Artık okula gitmek isteyen veliler randevu alacak

BU HABER ÖĞRENCİLERİ FAZLASIYLA SEVİNDİRECEK

Tüm dünyada Öğrenciler pandemi sonrasında yaklaşık olarak 1,5 yıl uzaktan eğitim görmüştü. Şimdi ise bu sistem okullara geri dönmesi konuşuluyor. Uzaktan eğitimin avantajı, öğrencilerin nerede olurlarsa olsun bu eğitime katılabilmeleri olmuştu.

YENİ SİSTEM HİBRİT EĞİTİM

YENİ sistem, hibrit eğitim ismi altında geri dönüyor. Hibrit eğitim ismi verilen yeni sistemde öğrenciler isterlerse uzaktan eğitim, isterlerse de örgün şekilde okulda eğitime devam edebilecekler. Yani devamsızlık diye bir sorun yaşamayacaklar. Uzaktan eğitimde yoklama şartı aranacak ancak derste online gözükmesi, devamsız sayılmamak için yeterli olacak.

HİBRİT EĞİTİME GEÇİŞ POLONYA’DA BAŞLATILACAK

Hibrit eğitime geçiş yapmayı planlayan ilk ülke ise Polonya. Polonya’nın birkaç bölgesinde pilot olarak başlatılacak uygulama başarılı olursa tüm ülkede uygulamaya koyulacak.
İlerleyen süreçte Avrupa ile paralel olarak Türkiye de benzer bir eğitim sistemi belirlemeyi amaçlıyor. Çünkü Türkiye pandemi sürecinde online eğitim konusunda Avrupa’dan daha başarılı bir seviyedeydi. 

Editör: Tahir Aygün