Denizli Haber - Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen deprem felaketi sonrasında eğitime belirli süre ara verilmişti. 13 Şubat tarihinde öğrencilerin okullara dönmesi beklenirken, yeni açıklamalar sonrasında 71 ilde 20 Şubat'da ilk ders zili çaldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, süreç hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Hal böyle olunca," Nisan ara tatili ertelenecek mi, iptal mi?" sorularının cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, okullara Nisan ara tatili olacak mı, yapılacak mı? 2. ara tatil kaç gün sürecek? İşte, MEB tarafından konu hakkında yapılan son dakika açıklamalar!

Öğrenci ve veliler Nisan ara tatili için gelecek son dakika açıklamaları yakından takip ediyor. Konu hakkında gelecek son dakika açıklamalar ise yakından takip ediliyor. MEB 2022-2023 takviminde değişiklik olup olmayacağı ise merak ediliyor. Milyonlarca öğrenci, "Nisan ara tatili ne zaman başlayacak? Nisan ara tatili olacak mı, iptal mi?" sorularının cevaplarını sorguluyor. İşte, konu hakkında son dakika gelişmeler!

MEB TATİL TARİHLERİ 2023

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan takvime göre; 17-20 Nisan 2023'te ikinci ara tatil olacak. 12 Eylül 2022'de başlayan eğitim öğretim dönemi ise 16 Haziran 2023'te sona erecek.

NİSAN ARA TATİL OLACAK MI, İPTAL Mİ?

2. ara tatil hafta sonları dahil olmak üzere toplam 9 gün sürecek. MEB tarafından nisan tatilinin ertelenmesiyle ilgili henüz resmi bir açıklama paylaşılmadı.

10 İLDE BAHAR DÖNEMİNDE DEVAM ZORUNLULUĞU YOK

Deprem bölgesinde bulunan okullarda 2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak.

Elazığ'da da devam zorunluluğu aranmayacak.

Veliler ve öğrenciler dikkat! Netleşti, Nisan ara tatili için o tarih işaret edildi! MEB son dakika açıkladı! İlkokul, ortaokul, lise...

Tüm öğrencilerin istedikleri takdirde çevre illerdeki okullara nakilleri yapılacak.

Bölgedeki öğretmenler idari izinli sayılıyor ve ders ücretleri ödenmeye devam ediyor.

1. KATEGORİ: KİLİS, DİYARBAKIR VE ŞANLIURFA'DA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde yer alan 10 ildeki okulların açılış tarihini duyurdu. Bakan Özer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"10 ilimizde eğitim öğretime geçişi il bazlı değil ilçe ve okul bazlı sürdüreceğiz. 3 ayrı kategoride yer alan illerimizde okullarımızın sağlamlık raporlarına göre farklı zamanlarda eğitim öğretime başlayacağız.

Birinci kategoride Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerimizde 1 Mart itibarıyla eğitime başlıyoruz."

2. KATEGORİ: ADANA, OSMANİYE VE GAZİANTEP'TE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

İkinci kategoride yer alan Adana, Gaziantep ve Osmaniye illerinde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar verilen ara 13 Mart'a kadar uzatıldı.

3. KATEGORİ: ADIYAMAN, MALATYA, KAHRAMANMARAŞ VE HATAY'DA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Üçüncü kategoride ise; Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay yer alıyor. Bu illerde de 1 Mart tarihine kadar verilen ara 27 Mart tarihine kadar uzatıldı.

DEPREM BÖLGESİ DIŞINDA KALAN 71 İLDE OKULLAR AÇILDI

Bakan Özer, okulların açılma tarihine ilişkin yaptığı açıklamada, depremden etkilenen iller hariç, yurt genelinde eğitim öğretimin 20 Şubat Pazartesi günü başlayacağını duyurmuştu.

Buna göre, afet bölgesi dışında kalan 71 ilde ilkokul, ortaokul ve liselerde 2. dönem olarak bilinen bahar yarıyılı 20 Şubat 2023 tarihinde başladı.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN 2023?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlanan takvime göre, 16 Haziran 2023'de yaz tatili başlayacak.

16 Haziran 2023 Cuma günü karnelerin alınmasıyla başlayan 3 aylık yaz tatili, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü sona erecek.

Ancak, Kahramanmaraş'ta yaşanan iki büyük deprem sonrası okulların açılış tarihinin ileriye atılmasından dolayı okulların kapanacağı tarih de değişiklik gösterebilir.

Editör: Tahir Aygün