Denizli Haber - Ev tekstili sektöründe dünyanın lider tekstil firmalarını ağırlayan, Avrupa, ABD, Orta Doğu ve Afrika’nın en büyük tekstil buluşması HOMETEX 2023 İstanbul’da devam ediyor. 850’ye yakın firmanın stant açtığı fuar, 11 holde yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda düzenleniyor.

Fuara tekstilin başkenti Denizli ise, 96 firmayla katıldı. Denizlili tekstil firmalarının öne çıktığı fuarda yerini alan Denizli’nin marka firmalarından Tosunoğlu Tekstil ürünleriyle dikkat çekti. Yurt içi ve özellikle yurt dışından birçok müşterisini ağırlayan Tosunoğlu, dış mekan kumaşları ve yanmaz kumaşlarıyla sektör temsilcilerinin ilgi odağı oldu.YANMAYAN KUMAŞLARLA TOSUNOĞLU FUARDA İLGİ ODAĞI OLDU (1)

AR-GE KUMAŞLARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Fuarı değerlendiren Tosunoğlu Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Murat Tosunoğlu, şunları söyledi, “Fuar güzel geçiyor. Beklediğimizden biraz daha iyi… Bu darboğaz 2022 yılının Ağustos ayında başladı. Geçtiğimiz Nisan ayına kadar devam etti. Türkiye’deki şartlar maliyetlerin yükselmesi. Rakip ülkelerle aramızı açmış vaziyetteydi. Yılın ikinci yarısında daha iyi olacak.Tasarımcılarımız her geçen gün değişen trendleri takip edip ona göre ürün çıkarıyor. Takip ettiğimiz trendler var. Uygun ürünler çıkarıyoruz. Gelen müşterilerin beğenisiyle de bunu görüyoruz. Farklı alanlarda çalışmalarımız var. Müşterilerin beklentilerine göre ürün çıkarıyoruz. Renk olarak magenta dediğimiz renk bu sene revaçta. Bizler ürün anlamında tasarım olarak farklı ürünler çıkarıyoruz. İçerik anlamında kontrat ürünlere yoğunlaştık. Bunlarda daha çok otellerde ve toplu kullanım alanlarında kullanılıyor. Yeni markamız ‘to-SUN’ markasıyla da ilerliyoruz. Yeni ve güzel ürünlerle geleceğe ışık tutuyoruz. Geri dönüşümlü ve yanmaz ürünlerde ürün gamımızın içinde yer alıyor.”

Editör: Tahir Aygün