Denizli Haber -  Üniversite öğrencilerinin geçim kaynağı olan ödemeler yarın itibariyle hesaplara yatırılıyor. Kısa bir süre önce Gençlik ve Spor Bakanı Mahmut Muharrem Kasapoğlu tarafından müjdeli haber verildi. Milyonlarca öğrencinin beklediği ödemeler için tarihleri paylaştı.

Önümüzdeki gün itibariyle hesaplara yatırılmaya başlayacak olan ödemelerin tarihleri paylaşıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu (YKS) kapsamında kredi ve burs ödemeleri yapılmaya devam ediliyor.

İhtiyaç sahibi ailelere burs ödemesi çıkarken, başvuru yapan diğer vatandaşlara ise geri ödemeli kredi desteği sunuluyor. Aylık olarak öğrencilerin hesabına yatan burs ve krediler ayın 6'sı ile 10'u arsında hesaplara yatırılıyor. T.C kimlik numarası sonuna göre yatırılan ödemelerin tarihleri paylaşıldı.

ÜNİVERSİTELERE ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversite öğrencilerin eğitim - öğretim yılı boyunca verilen Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredi ödeme tarihleri paylaşıldı. 2023 yılında da devam eden burs ve kredi ödemeleri son zam ile 1.250 TL'ye yükselmişti. Ekim ve kasım ayı ile birlikte başlayan burs başvuruları aralık ayı ile birlikte açıklandı.

Üniversite öğrencilerine verilen ödeme 2'ye ayrılıyor. Kredi ve burs olmak üzere verilen ödemeler her ayın 6'sı ile 10'u arasında T.C kimlik numarası sonuna göre yapılıyor. Ayriyeten burs alanların bursu devam etmesi için dönem sonu GANO'su 2'nin altına düşmemesi gerekir.

BURS VE KREDİ ÖDEME TARİHLERİ

Mayıs ayının 6'sı ile 10'u arasında T:C kimlik numarası sonuna göre yatırılacak olan burs ve kredi ödemelerinin tarihleri şu şekilde;

TC kimlik numarasının sonu 0 ile bitenler: ayın 6’sında

TC kimlik numarasının sonu 2 ile bitenler: ayın 7’sinde

TC kimlik numarasının sonu 4 ile bitenler: ayın 8’inde

TC kimlik numarasının sonu 6 ile bitenler: ayın 9’unda ve

TC kimlik numarasının sonu 8 ile bitenler: ayın 10’unda hesaplara yatırılacak

Editör: Tahir Aygün