Denizli Haber - Buldan Belediyesi’nin ilçe genelindeki parklarda başlattığı yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Yeni Mahalle sınırları içerisinde bulunan Yıldırım Bayezıd Parkı’nda yenileme çalışması başlatıldığını açıklayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Yeni parklarımızla yeşil alan miktarını arttırdığımız gibi her yaştan Buldanlının hoşça vakit geçirebileceği alanlarda oluşturuyoruz. Yeni Mahallemizdeki Yıldırım Bayezıd Parkı’nda sıfırdan yenileme çalışması devam ediyor. Çalışmalarımız tamamlandığında burası Yıldırım Bayezid Türkmen Çadır Parkı olarak hizmet verecek” dedi.

 PARKIN TARİHİ DEĞERİ VAR
Başkan Şevik, Yeni Mahalle sınırları içerisinde yapılan Park’ın tarihi bir anlamı olduğunu da belirterek, “Yıldırım Bayezıd Parkımızın olduğu alan,  Ankara Savaşı’nı kazandıktan sonra İzmir Yöresini fethetmek üzere Denizli’ye gelen Timur’un çadır kurduğu, konakladığı noktalardan biri. Timur,  bugün Ahmetli Köprüsü olarak bilinen Büyük Menderes üzerindeki Timurtaş köprüsünden geçerek Buldan’a gelmiş ve burada Yeni Mahalledeki alanda çadırını kurmuş, konaklamıştır. Burası 2000 yılında Yıldırım Bayezıd Parkı olarak Buldan halkının hizmetine açılmıştı. Osmanlı padişahı Yıldırım Beyazıt’ın adının yaşatıldığı parkımızı yenilerken tarihi geçmişini de göz önünde bulunduracağız” diye konuştu.

KIL ÇADIRLI OTANTİK BİR ORTAM OLACAK
Başkan Şevik. Türk tarihinde iki Müslüman devlet arasında yapılan en büyük savaşlardan biri olan ve çok talihsiz bir savaş olan Ankara Savaşı’nı kazanan Timur’un konakladığı alanda kıl çadırların olacağını söyledi. Başkan Şevik,  Buldanlıların otantik bir ortamda hoşça vakit geçirebilecekleri park için çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı.

Kayganlaşan yoldan çıkan TIR kanala devrildi Kayganlaşan yoldan çıkan TIR kanala devrildi

Park içerisinde bulunan çocuk oyun gruplarının da yenileceğini söyleyen Başkan Şevik, ayrıca vatandaşların spor yapabilmeleri için fitness aletlerinin de yerleştirileceğini açıkladı.

Editör: Tahir Aygün