EĞİTİM

YKS, AYT, YDS, KPSS’ye girecekler format değişiyor!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınav formatını değiştirmeyi hedeflediklerini ve tüm Türkiye’ye e-sınavı yaymayı planladıklarını açıkladı. Sınava yetişme derdi bitiyor!

Abone Ol

Denizli Haber - ÖSYM’nin nihai hedefi, kağıt tabanlı sınavdan bilgisayar tabanlı sınava geçmek. Şu anda Türkiye’de dört e-sınav merkezi bulunuyor ve bu merkezlerde toplamda 6 bin aday aynı anda sınava girebilmekte.

ÖSYM, e-sınavlarla ilgili paradigmal değişimler yapmayı ve sınav kapasitesini artırmayı hedefliyor. E-sınavlar, adaylara sınav sonuçlarını aynı gün içinde öğrenme imkanı sunmakta. Adayların sınav süreci, biyometrik yöntemlerle güvence altına alınmakta ve sınav salonlarında 360 derece dönebilen kameralar kullanılacak.

ÖSYM, Türkiye genelinde e-sınav merkezleri açmayı planlamaktadır. ÖSYM Başkanı, e-sınav formatını değiştirmek ve matbaa tabanlı sınavlardan bilgisayar tabanlı sınavlara geçmek için çalıştıklarını belirtti.

Ayrıca, ÖSYM’nin yeni bir yabancı dil sınavı çalışması olduğu ve prototiplerin sene sonunda deneneceği bilgisi paylaşıldı.