Denizli Haber- AK Parti’nin Babadağ Belediye Başkan Adayı Murat Kumral, ilçe belediyesinde 28 yıl boyunca zabıta olarak görev yaptı. Mesleğinin ilk 16 yılında zabıta memuru, 12 yılında ise zabıta müdürü olarak hizmet veren Kumral, yaklaşık 7 ay önce emekli olarak sivil toplum kuruluşlarında görev aldı.

Yerel seçimler öncesi belediye başkan adayı olması konusunda yakın çevresinden ve vatandaşlardan baskı gördüğünü belirten Kumral, ilçe belediyesinde 5 başkanla 6 dönem çalışma olanağı buldu.

‘HERKESE DESTEK OLMAYA ÇALIŞTIM’

Babadağ Belediyesi’nde çalışmaya Mehmet Saim Sakallı’nın başkanlığı döneminde başlayan Kumral, sırasıyla Ali Helvacı ile iki dönem, Ahmet Yümsek, Salim Demirezen ve Ali Atlı ile birer dönem çalıştı.

Atlı belediye personeli ve aileleri ile iftarda buluştu Atlı belediye personeli ve aileleri ile iftarda buluştu

İlçenin son belediye başkanı Ali Atlı, CHP’den seçilmesine rağmen yeniden aday gösterilmemiş o da İYİ Parti saflarından yarışa katılmıştı. CHP ise Fuat Üstündağ ile belediye başkanlığı yarışını sürdürmüştü.

Sandıkların tamamının açıldığı Babadağ’da Kumral oyların yüzde 49,8’ini alarak resmi olmayan sonuçlara göre başkan seçildi. CHP adayı Üstündağ yüzde 25,09’da, İYİ Parti adayı Atlı ise yüzde 22,6’da kaldı.

Editör: Tahir Aygün