Denizli Haber -  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Engelli bireylerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve toplumsal hayata daha aktif bireyler olarak katılımlarının sağlanmasına yönelik eğitimden, istihdama, sağlık hizmetlerinden sosyal hayata her platformda çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Zolan, “Engelli kardeşlerimiz için farkındalık yaratmak, onların ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumda ayrımcılığa uğramadan yaşamalarını sağlamak en temel hedeflerimizden biridir” ifadelerini kullandı.  

 

Denizli’de yaşayan engelli vatandaşlar ve ailelerinin tüm ihtiyaç ve taleplerini karşılamak için gayret ettiklerini belirten Başkan Zolan, engelli bireylerin eğitimden, spora, sağlıktan, sosyal ve kültürel alanlara olmak üzere birçok ihtiyacını karşılayacak şekilde hayata geçirdikleri “Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi” inşasının tüm hızıyla sürdüğünü, örnek tesisin Denizli’de insana yapılan yatırımların en değerlisi olduğunu kaydetti.

Engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmanın ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almanın tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Her insanın bir engelli adayı olduğu unutulmaması, tüm vatandaşların bunun bilincinde olması, engelli kardeşlerimizin sorunlarına bu duyarlılıkla yaklaşması gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftasını kutluyor, vefakâr ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum"

Editör: Tahir Aygün