SEVİM SAY - Her ayın ilk Cumartesi günü Yaz-Ar Bir (Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği) tarafından düzenlenen şiir ve türkü günlerinin bu ayki konusu anne ve kadın üzerineydi.

14 Mayıs tarihinin Anneler Günü olmasını dikkate alarak, Şiirini Al da Gel 43. Denizli Şiir ve Türkü Günü’nde anne ve kadın konulu şiirlere yer veren Yaz-Ar Bir’in şiir ve türkü dinletisi, Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi 1. Kat 4 numaralı salonda gerçekleştirildi.

Yaz-Ar Bir Genel Başkanı Abdülkadir Uslu’nun şehir dışında olması nedeniyle etkinliğe Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat ev sahipliği yaparken, sunumları da Genel Sekreter Sadık Dağdeviren yönetti.

WhatsApp Image 2023-05-08 at 10.32.29

43. Şiirini Al da Gel Şiir ve Türkü Şöleni yoğun bir katılımla gerçekleşirken, İstanbul, Isparta, Düzce, Dinar gibi illerden şairler de etkinlikte yerini aldı.

Şiir ve Türkü Günü’ne katılarak şairlerin anne ve kadın şiirlerini dinleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı tüm şair ve yazarları kutlarken, sanat ve edebiyat etkinlikleriyle Denizli’nin diğer illerde de adından söz ettirdiğini söyledi.

WhatsApp Image 2023-05-08 at 10.32.31

“ŞİİR VE TÜRKÜ GÜNÜ DUYGULANDIRDI”

Anne ve Kadın konulu şiir ve türkü gününde birbirinden güzel şiirlerini seslendiren şairler ile türküleriyle ozanlar, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Şair, Yazar, Ozan, Tiyatrocu ve sanatçıların bir araya geldiği renk yelpazesinde, etkinlikte yer alanlar  bir türkünün hareketli ezgilerinde coşarken, bir şarkının ezgileri ve bir şiirin dizeleriyle de duygu dolu anlar yaşadılar. Şiirler türkülerle, türküler şarkılarla harmanlanıp eşsiz bir senfoniye imza atıldı.

WhatsApp Image 2023-05-08 at 10.32.30

“DİZELERİN VE EZGİLERİN MİMARLARI”

Anne ve Kadın konulu Şiir Ve Türkü Dinletisinde yer alan şair, ozan, tiyatrocu ve sanatçılar şu isimlerden oluştu : “

Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Ozan Nihat Sönmez, Necat Dürümlü (Düzce),Osman Öcal (İstanbul), Fatma Uçarlar (Isparta), Dilek Kerem, Mehmet Aslan, Halil Şahin, Dede Cihan, Rıfat Yiğit (Dinar), Ali Tuluk, Raif Öztürk (Dinar- Ozan Baybars), Bayram Günel, Ali Yıldırım, Ahmet Sarı, Ünal Şahinler, Sami Şimşek, Hasan Alpars (Dinar), Kadir Yatağan, Muzaffer Kılıç, Ahmet Özdaş, Serdar Uysal, Hüseyin Gümüş, İsmail Gökçe, Nazmi Çimenci, Ahmet Alp Doğan, Ziya Evgin (Sanatçı), Necati Çallı (Tiyatrocu), Mehmet Dağal (Ozan), Ahmet Özdaş, Mehmet Gökçe, Sevim Say, Yaşar Aydınlık, Musa Akın, Münür Meral (Türk Halk Müziği), Levent Ekinci (Kayseri), Yusuf Kabukçu, Enver Bilki, Aşık Hasan Polat, Muharrem Özçelik, Ece Özçelik, Selami Arıkan, Hüseyin Say, Aysun Güven, H. Hüseyin Aktaş.

Etkinlik bitiminde katılım sertifikaları Yazar Bir Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat tarafından takdim edilirken, şair, ozan ve sanatçılar toplu fotoda bir araya geldi.

WhatsApp Image 2023-05-08 at 10.32.31 (1)WhatsApp Image 2023-05-08 at 10.32.31 (3)WhatsApp Image 2023-05-08 at 10.32.31 (2)WhatsApp Image 2023-05-08 at 10.32.32

Editör: Tahir Aygün