Denizli Haber - Açılışı bölgede büyük ses getiren Aydın-Denizli Otoyolu’nda sürücüler oldukça temkinli seyahat etmeye başladı. Temeli 16 Kasım 2020’de atılan Aydın-Denizli Otoyolu’nun Kuyucak-Denizli arası 3 Kasım 2023 tarihinde açıldı.

ERİŞİM ENGELİ OLMAYAN BÖLGELERDE TEHLİKE

Sürücülerin uzun zamandır beklediği, zaman ve yakıttan önemli ölçüde tasarruf sağlanan yolda tek sorun, etrafı çevrili olmayan bölgelerde aniden otobana kontrolsüz bir şekilde çıkan özellikle domuz ve köpeklerin sürücüleri  zor durumda bırakması.

Otoyolun bölünmüş yoldan farkı erişim engelli olması. Ancak henüz engellerin yapımının tamamlanmadığı bölgeler bulunuyor. 

İLK HAFTADA GÜNLÜK GEÇİŞ SAYISI 7 BİNE YAKLAŞTI

Yoğun rağbet gören otoyolda araç geçiş sayısı ilk haftada günlük 7 bine yaklaşırken ilk üzücü ölümlü kaza da önceki gün meydana gelmişti.

Özellikle Sarayköy Babadağ yol ayrımına yakın bölgeler ile otobanın başlangıç noktası olan Kuyucak bölgesinden Denizli yönüne doğru olan bazı bölümlerde gece saatlerinde yola aniden domuz çıkabildiği bu nedenle sürücülerin dikkatli olması gerektiği bildirildi.

20. Ekserji ve Uygulamaları Yaz Kursu Sona Erdi 20. Ekserji ve Uygulamaları Yaz Kursu Sona Erdi

KARAYOLLARI TARAFINDAN ÖNLEM ALINMASI İSTENDİ

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından otoban yolda etrafı çevrili olmayan yerlerde önlem alınması istendi.

Aydın-Denizli otoyolunda hizmete alınan kesimde 6 giriş çıkış bulunuyor. Kuyucak, Buharkent, Sarayköy, Kumkısık, Pamukkale ve Kocabaş.

Kocabaş, projenin Denizli ayağındaki son kavşak. Ancak henüz 3 bölge trafiğe açılmadı.

Editör: Tahir Aygün