Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a Çardak ilçesi ziyaretinde, PAÜ Genel Sekreter Yardımcısı Yalçın Şenay, Çardak OSB MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Selami Kesler, PAÜ Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanı Azmi Gün ve Pamukkale Üniversitesi yetkililerinden oluşan heyet eşlik etti.

Ziyaret kapsamında Rektör Bağ ve beraberindeki heyet ilk olarak Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Çardak Belediyesi’nden yetkililerin de katıldığı toplantıda, Rektör Bağ ve beraberindeki heyet Çardak OSB MYO’da yapılan çalışmalar ve kaydedilen gelişmeler hakkında bilgilendirildi.

“Çardak OSB MYO Bölgenin Dokusuna Uygun Bir MYO Olacak”

Çardak OSB MYO ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Çardak Belediye Başkanı sayın Mahmut Öztürk’ün içten istek ve talepleri doğrultusunda, ortak eserimiz olan Çardak OSB MYO’yu Çardak ilçemize kazandırıyoruz. Kendisi ilk görüşmemizden itibaren taahhüt ettiği her şeyi harfiyen yerine getirdi, titizlikle çalıştı. Biz de PAÜ yönetimi olarak, bölgede yeterliliklerin sağlandığını gördük ve gerekli girişimlerde bulunarak YÖK’ün de onayıyla Çardak OSB MYO’nun açılışını gerçekleştirdik. Devletimiz son dönemde milli kalkınmaya katkı sağlayacak şekilde eğitimi yapılandırıyor. Organize Sanayi Bölgelerinde meslek yüksekokulu açılması destekleniyor. Biz de bu doğrultuda Denizli Çardak’ta, Pamukkale Üniversitesi bünyesinde hizmet verecek olan Çardak OSB MYO’yu hayata geçiriyoruz. Çok mutluyuz ve gururluyuz. Okulumuz, OSB kimliğiyle PAÜ bünyesindeki diğer 16 MYO’dan ayrılıyor. Çardak OSB MYO, özellikle bölgenin dokusuna uygun bir yüksekokul olacak. İlçenin gelişimine hem kültürel anlamda hem de bölgede kurulacak olan sanayi bölgesi kuruluşlarına büyük katkı sağlayacak. Pamukkale Üniversitesi Rektörü olarak, katkılarından dolayı başta Çardak Belediye Başkanı sayın Mahmut Öztürk başta olmak üzere okulumuzda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ülkemize, ilçemize, üniversitemize hayırlı olsun.” dedi.

“Hayalden Öteye Geçemeyen Hayata Geçiriliyor”

Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, “Yıllardır özlenen beklenen, hayalden öteye geçemeyen Meslek Yüksekokulumuz hayata geçiriliyor. Başta Rektörüm sayın Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Okulumuza müdürümüz atandı, sekreterimiz atandı. İnşallah önümüzdeki süreçte de hocalarımız atanacak. Çardak artık bundan sonra bambaşka nitelikte bir yüksekokula sahip ilçe olarak yerini alacak. Değerli Rektör Hocamın da çokça kereler dile getirdiği gibi Çardak OSB Meslek Yüksekokulu, Çardak ve hinterlandındaki gençleri kalifiye personel haline getirecek teknik bir okul olacak. Türkiye’de bu özellikte çok az sayıda okul var, bunlardan bir tanesi de Çardak’ta olacak. İlçemiz artık sanayileşme açısından eğitimin merkezi haline gelmiş olacak. Buradaki en büyük görev ilçe halkımıza düşüyor. Yerleşkeler oluşturulması lazım, yeni iş yerlerinin, ticarethanelerin kurulması lazım. Gelen öğrencileri en iyi şekilde misafir edebilmek için sosyal donatıları hazırlamak lazım. Biz de bu noktada halkımızı bilinçlendireceğiz. İlçemize hayırlı olsun.” ifadelerinde bulundu.

“Nisan Ayında Dosya Tamamlanacak”

PAÜ Çardak OSB MYO Müdürü, Dr. Ögr. Üyesi Selami Kesler de “Meslek Yüksekokulumuz, Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulmasıyla birlikte Türkiye’de sayılı yüksekokullardan bir tanesi olacak. Hem şehrin ekonomisine, vizyonuna hem de kentin kültürüne büyük bir katkı sağlayacak. Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak olan bölümler tamamen teknik olacak. Biz bu sene Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi adı altında bir bölümün onayını senatomuzdan aldık. Bu hafta da YÖK’e onaya göndereceğiz. İnşallah Nisan ayında öğrenci alımı için dosya tamamlanmış olacak. Sayın Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Belediye Başkanı sayın Mahmut Öztürk her türlü desteği sağlıyor. Okulumuzda nitelikli bölümler kurulacak.” şeklinde konuştu. Kesler, Çardak OSB MYO’nun ilçeye hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim