2017 yılının 4 ayını geride bırakmış durumdayız. 2016, Türkiye ve turizm sektörü adına derin sıkıntıların olduğu bir yıldı. Sıkıntılarla atlattığımız 2016 yılından sonra gözler 2017 yılına çevrildi. Turizm sektörü iyi olmalı ki turizm sektörüne bağlı diğer sektörlerde iyi olsun.

Herkesin merak ettiği 2017 yılı turizmi nasıl gidiyor? Aslında bu soruyu sormak bile bence tehlikeli.  Neden mi? İyi gitmek zorunda; istihdam açışından baktığınızda istihdam kalemlerinden en büyüklerinden biri turizm.

Turizmciler üzerine düşen görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Geriye dönüp baktığımızda işlerini daha bilinçli ve profesyonel olarak yapmakta. Eksiklerimiz elbette var.  Zamanla bunlarda düzeltilecektir. 

İşletmeciler artık bireysel tanıtımların yanında Federasyonlar etrafında toplanarak tanıtımlarına hız vermiştir. Denizli olarak bölgemizin tanıtımı için muazzam bir tanıtım çalışması yapıldı.

Denturod (Denizli Otelciler Ve İşletmeciler Derneği ) çatısı altında “termal iyi gelir” sloganı ile başlatılan tanıtım çalışması ile Bölgemiz son yılların en iyi Kış sezonunu geçirdi. Şikâyet ettiğimiz geceleme sayıları bir nebzede olsa artışlar gözlenmektedir. Denturod, Denizli Büyük Şehir, Pamukkale Belediye ve Başkanlarımızı destekleri ile de 2016-2017 yılı Turizm Fuarlarında Denizli yerini almıştır.

Önümüzde yeni Seçim ve referandumların olmaması, 2016 yılında çok sıkıntı yaşadığımız üzücü terör olaylarının minimalize edilmesi ve terör olaylarına karşı Devletimizin sıkı ve caydırıcı önlemler alması Turizmin havasını pozitif yöne çevirmiştir. 2016 yılına göre 2017 yılı için Avrupa, Japonya, Rusya ve Uzak doğu pazarından güzel dönüşler olmaktadır. 

İstikrar ve güvenin olduğu yerde her şey çok güzel oluyor. 2017 yılı da bu güzelliklerin başlangıcı olsun. Herkes çok iyi biliyor ki Türkiyesiz bir Dünya boş bir Dünya…

 

Murat TAŞLICALI

Genel Müdür

Doğa Thermal Hotel –Pamukkale

[email protected]