Denizli Haber - Belediye Başkanı Mustafa Şevik başkanlığında yapılan toplantıda, yoklama ve açılışın ardından, gündem maddelerinin görüşmesine geçildi. Gelen yazılar gündeme alınarak Belediye Meclisi tarafından değerlendirildiği toplantıda dilek ve temenniler kısmında Başkan Şevik, belediyenin bir yıllık yatırımlarıyla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

 Başkan Şevik,"2023 yılının son meclis toplantısını belediye meclis üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Yıl boyunca Buldan’ımız için önemli kararlara imza atan tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyor, alınan kararların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Belediyenin yatırım projeleriyle ilgili Plan ve Proje Müdürü Zeliha Akyol Gülşen  bilgi verdi. Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in talimatları doğrultusunda projeleri hazırlanarak uygulamaya hazır projeler arasında Girne Parkı, Vakıf Mesire Alanı, 5 Bin Kişilik Kır Düğün Salonu ile yarı Olimpik Yüzme havuzu bulunuyor.

HEYELAN BÖLGESİ YEŞİL ALAN VE PARK OLUYOR

Başkan Şevik’in seçim vaatleri arasında yer alan Girne Mahallesi’nde heyelan nedeniyle hasar gören konutların kamulaştırılarak yerine yeşil alan ve dinlenme parkı yapılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Başkan Şevik, “ Buldan’ın en eski yerleşim yerlerinden olan Girne Mahallesi’nde meydana gelen heyelan nedeniyle bazı evlerimiz zarar gördü ve boşaltıldı. Boşaltılan alanı yeşil alan ve dinlenme parkı olarak ilçemize kazandırmak istedik. Projemizi hazırladık. Kamulaştırma işlemleri devam ediyor” dedi.

Buldan’a çocuk doktoru ataması yapıldı Buldan’a çocuk doktoru ataması yapıldı

VAKIF MESİRE ALANINDA PEYZAJ ÇALIŞMASI

İlçenin mesire alanlarından olan Vakıf Alanı’nında yapılacak peyzaj çalışması ile yeniden düzenleme yapılacağını açıklayan Başkan Şevik, “Artan talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda Mesire Alanımızı büyütüyor ve daha modern hale getiriyoruz. Peyzaj çalışmamız ile  mesire alanımızın dışında çocuklarımız için oyun ve eğlence alanları, spor aletlerinin bulunduğu yeni bir yaşam alanını ilçemize kazandırmış olacağız. Vakıf Mesire Alanımızda estetik dokunuşlar yaparak hem ilçe halkımızın hem de ilçe dışından gelen misafirlerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri ferah ve nezih bir ortam oluşturmak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.  Ayrıca vatandaşlarımız burada düğün, sünnet, nişan gibi merasimlerini de yapabilecek” diye konuştu.

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU İÇİN KOLLAR SIVANDI
Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılması planlanan yarı olimpik yüzme havuzu ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Başkan Şevik, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara bir dizi ziyaretler gerçekleştirdim. Bunlardan biri da Spor Toto Teşkilat Başkanlığı oldu.  İlçemize yarı olimpik yüzme havuzunu Spor Toto Teşkilat Başkanlığı işbirliğinde ilçemize kazandırıyoruz” dedi. Başkan Şevik,  projesi hazır olan yarı olimpik yüzme havuzun ödeneğinin de  hazır olduğunu belirtti.

5 BİN KİŞİLİK KIR DÜĞÜN SALONU
Boşaltılan hayvan barınağının yerine yapılacak olan 5 bin kişilik kır düğün salonu ile ilgili de bilgi veren Başkan Şevik, “Buldan’da eksikliği önemli ölçüde hissedilen ve yeni evlenecek çiftlerin genellikle tercih ettiği Kır Düğünleri ile ilgili önemli bir çalışmaya imza atıyoruz.  Burası otopark, çocuk oyun alanı,  gelin odası gibi bölümlerin yanı sıra 5 bin kişilik kır düğün salonundan oluşuyor. Projemiz hazır. Ödeneğimiz de hazır.  Alanda düzenleme çalışmalarını gerçekleştirip kır düğün salonunun inşaatına başlayacağız” dedi.

4 SOKAK DAHA TURİZME KAZANDIRILIYOR
Buldan Belediyesi, turizm yatırımlarıyla ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tescilli 32 sokaktan 6’nda sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamasını tamamlayarak ilçe turizmine kazandıran Başkan Şevik, 4 sokak için restorasyon projelerinin hazır olduğunu belirtti. Terziler Kaşı, Tarakçı, Düzalan ile Tavacı sokakların sağlıklaştırma ve restorasyon projesinin Aydın Kültür Vardıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kabul edildiğini belirterek, “Projesi ve ödeneği hazır olan sokak 3 sokağımız için ihale çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

Belediyenin son bir yıllık çalışmaları ve yeni projeleriyle ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Şevik, “ Mahalli İdareler seçimleri var. En büyük sınav sandıktır.  Hep söylerim sandıkla gelinir sandıkla gidilir. Siyasi dönem değişiklikleri oyla sandıkla olur. Halk günü geldiğinde cevabını verir. Eskiler efkâr-ı umumî derler kamuoyunu çok ciddiye almak lazım. Halka hep dürüst olmamız lazım. Türkiye bu konuda her ne kadar, 3 Mayıs’ları, 27 Mayıs’ları, 12 Mart’ları, 12 Eylül’leri. 28 Şubat’ları , 15 Temmuz’ları görmüş olsa da Türk demokrasisi, halk merkezli olarak dünyadaki en iyi yönetim şeklini arz eder. Mahalli idareler seçimleri de bu nedenle çok önemli. Birbirimize dürüst olacağız,  objektif olacağız. İnsanız beşeriz şaşarız. Bazı hatalarımız olabilir. Birde herkesin farklı icraat üslubu oluyor. Belki de bazı başarıların altında o vardır” dedi.

MHP’Lİ BELEDİYELER ARASINDA 10. SIRADA
Özellikle sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarıyla öne çıkan Buldan Belediyesi, hayata geçirdiği projelerin tanıtımında da ilk 10 ‘da yer alıyor.  Başkan Şevik, “Bu konuda MHP Genel Merkezi bizden projelerimizle ilgili dosya istedi. Belediyemiz tarafından bölgede ilk ve örnek projelerimiz ile ödüllü projelerimizi dosya halinde Genel Merkeze sunduk” diye konuştu.

Editör: Tahir Aygün