Denizli Haber - Denizli'nin  Çal ilçesinde Alevi Bektaşi kültürünü yaşatan tek yerleşim yeri olan Çalçakırlar Mahallesi’nde geleneksel olarak sürdürülen hıdırellez kutlamaları hafta sonu büyük coşku ile kutlandı. Renkli görüntülere sahne olan Hıdrellez Şenliğinde kurbanlar kesilerek konuklara ikram edildi. Dümülcü Sultan Türbesi ve Gayip Erenler Türbesi’nde dualar okundu. Sazlar çalındı, türküler söylendi. Hıdırellez kutlamasına, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili,Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali Marım, Çal Kaymakamı Ahmet Baz,Belediye Başkanı Ahmet Hakan, mahalle muhtarları ve Denizli, İstanbul, İzmir, Manisa ve Ankara'dan çok sayıda vatandaş katıldı.

Çal’da Hıdırellez Coşkuyla Kutlandı (3)

Türkiye'nin dört bir yanından hıdırellez kutlamalarına vatandaşların geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Hakan,kardeşliğin, barışın ve demokrasinin hâkim olduğu bir ortamda bir araya gelmek büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıdır.

Çal’da Hıdırellez Coşkuyla Kutlandı (2)

Bu topraklarda, binlerce yıldır farklı kültürlerin, inançların ve yaşam tarzlarının bir arada uyum içinde yaşadığını görmek bizi gururlandırıyor. Bugün burada, bu geleneksel etkinlik vesilesiyle, birlikte olmanın ve birbirimizi anlamanın önemini bir kez daha hatırlıyoruz.Kardeşlik ve birlik duygularıyla, burada bulunan herkesle lokmamızı paylaşıyoruz. İnşallah bu birliktelik, Türkiye'ye ve tüm dünyaya barış ve kardeşlik getirecek. Bir olalım, işlerimizi kolay kılalım diyerek, geleceğe umutla bakıyor ve bu güzel etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çal Kaplanlar Göledine 20 bin sazan yavrusu bırakıldı Çal Kaplanlar Göledine 20 bin sazan yavrusu bırakıldı

Çal’da Hıdırellez Coşkuyla Kutlandı (1)

Editör: Tahir Aygün