Türkiye’ de turizm; tarih,  kültür, doğal güzellikler, sağlık turizmi ve üç tarafının denizle çevrili olmasının vermiş olduğu konum itibariyle dünyanın ender turizm cennetlerinden biridir. Dört mevsimin tüm özeliklerini her zaman yaşayabilirsiniz. 

Turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında ayrıca yat, golf, termal ve sağlık, kış ve dağ sporları, yayla, mağara, doğa yürüyüşü (treking), akarsu sporları (rafting), sportif olta balıkçılığı ve avcılık, kuş gözlemciliği gibi pek çok turizm alanına ilişkin projelerle de etkin faaliyetlerde bulunulmaktadır.

Tüm bunları birleştirdiğimizde Turizmin ülkemiz için önemini daha çok anlamaktayız. Kapsamlı bir turizm konseptine sahip olduğumuz için biz turizmcileri de çok iş düşmektedir.

Ülkemize gelen yabancı misafirlerin tatil sonunda ki değerlendirmeleri baktığımızda çoğu ülkeyi geride bırakmaktadır. Gerçekten çok ucuza çok iyi hizmet verilmektedir. Türkiye’ yi diğer turizm yoğunluğu olan ülkeleri ile karşılaştırdığımızda iyi bir hizmetin ucuza satıldığını göreceksiniz. Çok iyi hizmet veren işletmelerin aksine günü kurtarmak için turizm yaptığını zannedenlerde yok değil. Bu güzellikler içinde bu tür işletmeler kendiliğinden yok olacaktır. 

Son zamanlarda sıkça sorulan bir soru ; yabancıya ucuz Türklere niye pahalı meselesi Evet insanlarımız bu kunda haklı olduğunu düşünüyorum . 2015-2016 yıllarında ülkemizin yaşamış olduğu sıkıntılarda Turizm sektörünü kurtaran kendi vatandaşımızdır. Bunu kimse inkar edemez. 

2017 yılının ilk 6 ayına baktığımızda fiyatlar biraz dengelenmiş durumda . Herkesin bütçesine göre hizmet veren işletmelerimiz bulunmaktadır. Bu durum turizme de ayrı bir güzellik katmıştır.

Tüm yaşanılan sıkıntılarda en çok etkilenen turizm sektörü kendi ayakları üzerinde durmayı başara biliyorsa Devletimizi de çok iş düşmektedir. Sektörün üzerindeki çoğu yükleri hafifletip işletmeleri canlı tutması gerekiyor. Gerçekten turizm sektörü son 2 yıldır çok yoruldu.

Hedef 2023 ise biz varız . Bacasız sanayinin olmadığı yerde hedeflere ulaşmak bir zor dur.

Almanya’da yapılan G20 zirvesini izledikçe Türkiye turizminin değerini daha iyi anladım.  Çok teşekkürler Antalya gerçekten çok güzel işler başarmışınız.