Denizli Haber - 06-07 Aralık tarihlerinde Denizli’de Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, üretimleri tamamlanan tasarımlar, her finalist için hazırlanan ayrı stantlarda halka açık sergilenerek ilgilenenlerin beğenisine sunuldu.

07 Aralık 2023 Perşembe akşamı aynı yerde tekstil sektörünün ve tasarım camiasının önde gelen isimlerinin ve protokolün katılımlarıyla gerçekleşen Final Gecesinde yarışmanın kazananları belli oldu.

_VAA2875_VAA2860

Uzun bir maratonun ardından, başta Denizli Valisi Ömer Faruk COŞKUN, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman ZOLAN olmak üzere Denizli Protokolü, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa GÜLTEPE, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, İhracatçı Birlikleri başkanları, DENİB Yönetim Kurulu ve üyeleri, sponsor firmalar, jüri üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı görkemli Final Gecesi ve Ödül Töreniyle tamamlandı.

DENİB Akademi ihracatçı ve KOBİ’lerin banka ilişki yönetimini anlattı DENİB Akademi ihracatçı ve KOBİ’lerin banka ilişki yönetimini anlattı

_VAA2801

Final Gecesinin açılış konuşmasında DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu şunları söyledi:

“2022 yılında ilimiz ihracatı 4,7 milyar dolara ulaştı. 2023 yılı Ocak-Kasım döneminde ilimizin ihracatı 3,8 milyar dolar oldu. Denizlili ihracatçılar olarak 25 farklı sektörde, 3000’e yakın ürün grubunda 185 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sunan tüh ihracatçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

_VAA2875

Tasarımı, sektörümüzün dinamizmini belirleyen ve her firmamızın ana stratejileri arasında yer alması gereken temel konular arasında görüyorum. İhracatımızı katma değerli bir şekilde yapmanın da küresel rekabette ön plana çıkmanın yolu da tasarımdan geçiyor.

_VAA2860

Ev ve Banyo Tekstili kategorilerinde birbirinden değerli tasarımları sizlerin beğenilerine sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yenilikçi ve vizyoner tasarımcıların potansiyellerini ortaya çıkarmak adına düzenlediğimiz yarışmalarımızın sektöre önemli kazanımları olduğunu düşünüyorum.

_VAA2801

Tekstil-konfeksiyon sektörünün alt grubu olan ev tekstili ilimizin deneyim sahibi olduğu güçlü bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle kadın istihdamı konusunda fark yaratan sektör, katma değerli ihracatıyla da dikkat çekiyor.

Bu sene, Ocak-Kasım döneminde ülkemizin ihracat birim fiyatı 1,52 dolar, ilimizin ihracat birim fiyatı 2,12 dolar seviyesinde bulunuyor. Konfeksiyonda ise bu değer 12 dolara ulaşıyor. İhracatımızın katma değerli olması, tasarıma verdiğimiz önemin meyvelerini topladığımıza şahit olmamız bizleri sektörün geleceği için ayrıca umutlandırıyor.

Merkezinde havlu, bornoz ve uyku grubu yer aldığı yarışmamızın teması bu sene “Dönüşümün Büyüsü”. Cumhuriyetimizin 100. yılında yarışmamızın temasıyla; uluslararası pazarlarımızda stratejik konulardan biri olan sürdürülebilirliği ve doğa dostu üretim anlayışının benimsenmesini tasarımlarımıza entegre etmeyi, böylelikle ilimizin ev ve banyo tekstili alanında kalite değerinin korunması ve rekabet gücümüzü artırmayı, böylelikle dönüşüme katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Ev tekstili ve banyo tekstili kategorilerinin bulunduğu yarışmamızda toplamda 14 finalistimiz yer alıyor. Finale kalan 14 finalistimiz 14 tekstil firmasıyla eşleştirilerek tasarımlarının hayat bulma süreçlerine şahit oldular. Bu sürecin her biri için ileriki yaşamları adına önemli bir deneyim olmasını diliyorum.

Sözlerimi noktalarken; DENİB Tasarım Yarışması Komite Üyelerimize, proje ekibimize, jüri üyelerimize, sponsor firmalarımıza, tüm paydaşlarımıza, değerli destekçilerimize ve DENİB’deki çalışma arkadaşlarımıza Yönetim Kurulumuz ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu gecenin bir kaybedeni olmadığını vurguluyor, tüm finalistlerimize kariyerleri için önemli kazanımlar elde ettiklerine inanıyorum.

Tekstil Dünyasının Önemli İsimleri Jüri Oldu

Denizli Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen 14 finalistin tasarımları aşağıda isimleri yer alan jüriler tarafından değerlendirildi.

·  Mukaddes Başkaya (DENİB Design Yarışma Komitesi Başkanı)

· Pınar Taşdelen Engin (Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı)

·  Murat Tosunoğlu (DENİB Yönetim Kurulu Üyesi)

·  Osman Nuri Kes (DENİB Design Yarışma Komitesi Üyesi)

·   Betül Eren Işık (Moda ve Tasarım Derneği Başkanı)

·  Cansu Efe (Influencer, Köşe Yazarı)

·   Neslişah Yılmaz Hidayetoğlu (Barrus Kreatif Direktörü)

·   Okan Murat Erdem (Duka Grup Tekstil Kurucusu, Cosier Sas France ve Harwemliq LLC USA Kurucu Ortak)

·  Seren Dönmez Yeşilyurt (Buldan’s Yönetim Kurulu Üyesi)

·  Sercan Selim Karakuş (İç Mimar, Endüstriyel Tasarımcı)

·  Sevda Barandır Sungurtekin (Evim Dergisi Yayın Yönetmeni)

Yarışmanın modertörlüğünü Cihan Bahar yaparken, finalistlerimize Feriha Işıldar Hekim ve Yelda Meriç mentörlük yaptılar. Yarışmanın PR danışmanlığını ise moda yazarı ve editörü Ümit TEMURÇİN gerçekleştirdi.

 

Para Ödülünün Yanı Sıra Yurt Dışı Eğitimine Başvuru İmkânı

Dönüşümün Büyüsü temasıyla düzenlenen yarışma, öğrencilere yönelik olarak 2 kategoride ev tekstili ve banyo tekstili alanında finale kalan 14 finalistin 14 tekstil firmasıyla eşleştirilerek üretimleri gerçekleştirildi.

14 finaliste üretim sürecinde destek olan Sponsor üye firmalarımız:

ALTINBAŞAK TEKSTİL SAN. TİC. A.Ş.

BAHAR TEKSTİL SAN. TİC. A.Ş.

BEZ-ER TEKSTİL SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

DANTELA NAKIŞ TEKSTİL SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

DENİZLİ RATEKS TEKS. SAN. VE TİC. A.Ş.

ERTEKS KADİFE TEKS. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

LADİN İTH. İHR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

MENEKŞE TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.

MUTEKS MUTLUBAŞLAR TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.

NEWHOME TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

ORHAN ŞAŞMAZ TEKSTİL SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

PASIONI TEKSTİL İTH. İHR. SAN. VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.

SELİN TEKSTİL SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

TURKUAZ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

2 kategoride değerlendirmeye tabi tutulan tasarımlar arasından derece giren isimler belli oldu. Genç tasarımcılar, yarışmada para ödülü yanı sıra yurt dışında tasarım eğitimine başvurma imkânını kazandılar.

 Dereceye giren isimler:  

EV TEKSTİLİ kategorisinde:

1)      Hope to Fly Projesiyle: Edibe Zehra KANIBOL

2)      After Us Projesiyle : Sedef BİRİCİK

3)      Payidar Kökler Projesiyle: Sena ÇİFTÇİ

 

BANYO TEKSTİLİ kategorisinde:

1)      Akköprü Macerası Projesiyle : Ivanna ZHYDENKO

2)      Derin Anlam Projesiyle : Dilek SELÇUK

3)      Habitat Projesiyle : Sevde Ecem GÜRBÜZ

Editör: Tahir Aygün