Denizli Haber - İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun olduktan sonra 1963-1966 yılları arasında Denizli Müftüsü olarak görev yapan, 14. ve 15. dönem Denizli Milletvekili olan 87 yaşındaki Sami Aslan, hayatını sürdürdüğü Isparta'da yaşlılığa bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat etti.

Denizli eski milletvekillerinden Beyhan Aslan'ın amcası olan Sami Aslan'ın cenazesinin bugün Isparta Müftülük Camisinde öğleyin kılınacak namazın ardından Halife Sultan Mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

SAMİ ASLAN KİMDİR?

1936'da Acıpayam ilçesi Dedebağı beldesinde doğdu. İlkokuldan sonra Kur'an Kursunda okurken Isparta imam-Hatip Okuluna yaşını küçülterek kaydoldu. 1963 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. 1963-1966 yılları arasında Denizli Müftüsü olarak görev yaptı. Yedek Subay olarak askerliğini yaptıktan sonra 1968 Ekim'den itibaren Isparta Merkez Vaizliğinde bir yıl çalıştı. 1969 yılında Adalet Partisi'nden Denizli milletvekili seçildi. TBMM’nin 15. döneminde 1973’te Demokrat Parti’den seçilerek Denizli’yi temsil etti. 2 dönem milletvekilliği yaptıktan sonra 1977 yılında Milli Eğitim Bakanlığına dönerek Isparta İmam-Hatip Okulunda öğretmenliğe başladı. Bu görevi 1983 yılına kadar yürüttükten sonra emekli oldu.

Evli ve 3 çocuk babası olan Sami Aslan, Karanlık Gecelerin Nurlu Sabahı, Fazilet Yarışı, Madde Çukurunda Kanayan Yara, Zilletten İzzete, Zulmetten Nura (Hutbe) kitaplarını yazdı.

Editör: Tahir Aygün