Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 14-12-2025
Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 14-12-2025
İçeriği Görüntüle

Denizli Haber - Denizli tekstil sektörü Avrupa’ya güçlü bir adım attı. Uğurlular Grup, Selin Textile ve Modeco Textile, Hollanda’nın Enschede kentinde faaliyet gösterecek SaXcell tesisine yatırım yapma kararı aldı. Üç firmanın ortak girişimiyle yapılan anlaşma kapsamında, üretim kapasitesini artırmak ve sürdürülebilir tekstil alanında öncü adımlar atmak amacıyla 4 milyon avro yatırım serbest bırakıldı.

Yatırımın detaylarını paylaşan SaXcell CEO’su Süleyman Kocasert, Türk tekstilinin uluslararası ölçekte gücünü artırmak için bu iş birliğinin önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Kocasert, tekstil-tekstil geri dönüşümüne olan bağlılıklarının altını çizerek, “Sektörün geleceğine inanan girişimcilerle birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Hollanda merkezli SaXcell’in yeni tesisi, tekstil atıklarının geri dönüşümüyle sürdürülebilir iplik ve kumaş üretiminde Avrupa’da öncü bir merkez olmayı hedefliyor. Denizlili firmaların bu ortaklığı, bölgenin küresel tekstil pazarındaki etkinliğini daha da güçlendirecek.