Denizli Haber Türk iş insanlarınının da katılımcısı olduğu tekstil geri dönüşümünün öncüsü SaXcell, Aditya Birla Group'un önde gelen insan yapımı selüloz elyaf üreticisi Birla Cellulose ile önemli bir işbirliği mutabakatı imzaladı.

Tekstil geri dönüşümünün öncüsü SaXcell, Aditya Birla Group'un önde gelen insan yapımı selüloz elyaf üreticisi Birla Cellulose ile önemli bir İşbirliği Mutabakatı imzaladı.

Bu stratejik iş birliği, geri dönüşümlü insan yaımı selüloz elyaf üretiminin artırılmasına yönelik bir adımı temsil ediyor, böylelikle daha sürdürülebilir ve döngüsel bir tekstil endüstrisine katkı sağlanıyor. SaXcell'in çığır açan tekstil atığı hamuru teknolojisi, Birla'nın ıslak iplik eğirme uzmanlığı ile bir araya geldiğinde, ticari ölçekte döngüsel ekonominin gereksinimlerini karşılayan yüksek kaliteli SaXcell geri dönüşümlü elyafların üretimini vadediyor.

DÖNGÜSEL TEKSTİL VİZYONUNUN GERÇEKLEŞMESİNDE ÇIĞIR AÇACAK ADIM (2)

TEKSTİL ENDÜSTRİSİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

SaXcell B.V., kullanılmış tekstilleri yeni ve sürdürülebilir insan yapımı selüloz elyaf üretimi için hammaddeye dönüştüren inovatif bir teknoloji geliştirme şirketidir. Bu çığır açan teknoloji, daha az su, arazi ve kimyasal madde kullanımı gerektirir. SaXcell ve Birla Cellulose iş birliği, bir döngüsel tekstil endüstrisi vizyonunun gerçekleşmesi için önemli bir adım olarak planlanmıştır.

DÖNGÜSEL TEKSTİL VİZYONUNUN GERÇEKLEŞMESİNDE ÇIĞIR AÇACAK ADIM (3)

“Tekstil sektöründe çığır açacak işbirliğine Türk imzası “

Gelişmeyi yorumlayan SaXcell CMO’su Süleyman Kocasert, bu işbirliğinin karşılıklı taahhüt üzerine kurulu güçlü bir döngüsel tekstil tedarik zinciri kurma vizyonuna uyduğuna dikkat çekerek, " Bugünün tekstil endüstrisinin toplumsal ve çevresel sorunlarına yanıt vermek için küresel iş birliği elzemdir. Lineer bir ekonomiden döngüsel bir ekonomiye geçişi kolaylaştırmalıyız ve bunu şimdi yapmalıyız. SaXcell'in ve Birla'nın birleşik inovasyon gücü ve üretim kapasitesi, gerçek etki yaratma büyük bir fırsat sunuyor. Bu iş birliği Denizlili tekstil üreticilerinin Sürdürülebilir Tekstil üretimine verdiği önemin bir göstergesidir." şeklinde konuştu.

Birden Fazla Maaş Uygulamasına Son Birden Fazla Maaş Uygulamasına Son

DÖNGÜSEL TEKSTİL VİZYONUNUN GERÇEKLEŞMESİNDE ÇIĞIR AÇACAK ADIM (4)

“DAİRESEL ELYAF SUNUMUNU GENİŞLETECEK İNÖVATÖRLERE DESTEKTE KARARLIYIZ”

Döngüsellik ve sürdürülebilirlik odaklı bu işbirliği hakkında konuşan Aditya Birla Grubu ve Birla Cellulose'un Baş Teknoloji Sorumlusu Dr. Aspi Patel ise, Birla Cellulose'un, tekstil ve dokusuz değer zincirinde döngüsel elyaf sunumunu genişletmeye yönelik inovatörlere destek verme konusunda kararlı olduğuna dikkat çekti. Patel,  "İnovatif iş modelleri ve iş birlikleri keşfetmek için çabalarken, bu işbirliği, SaXcell'in deneme aşamasından ticari ölçekli gösterime hızla ilerlemesine yardımcı olmayı amaçladığımız bir girişimdir. Bu tür işbirlikleri, küresel tekstil değer zincirinde döngüseliği hızlandırmada giderek daha büyük bir rol oynayacaktır” açıklamasını yaptı.

SaXcell B.V.:

 Kullanılmış tekstilleri yeni ve sürdürülebilir insan yapımı selüloz elyaf üretimi için hammaddeye dönüştürenHollanda merkezli  inovatif bir teknoloji geliştirme şirketidir. Yeni elyaf üretimi, daha az su, arazi ve kimyasal madde gerektirir. Enschede'deki Saxion Üniversitesi Uygulamalı Bilimleri'nden bir araştırma ekibi, 2015 yılında SaXcell B.V. ile başladı.

Teknolojiyi kapsamlı bir şekilde test ettikten ve iyileştirdikten sonra, 2020 yılında başarılı bir pilot fabrika inşa edildi. 2024 yılına kadar SaXcell, Hollanda'nın Enschede şehrinde Orta Ölçekli Üretim tesisi kurarak daha da büyüyecek."

Birla Cellulose :

 Aditya Birla Grubu'nun selüloz ve elyaf işi olan Birla Cellulose, sürdürülebilirliğe odaklanan İnsan Yapımı Selüloz Elyaf (MMCF) üretiminde önde gelen Hindistan merkezli bir üreticidir.  Birla Cellulose, geri dönüşümlü malzemeleri ve doğal kaynakların korunmasını artıran çevresel açıdan etkili kapalı döngü teknolojilerini uygulayan 12 tesiste pulp ve elyaf üretimi yapmaktadır.

Birla Cellulose, en iyi MMCF üreticileri arasında yer almaktadır ve Canopy Planet Derneği tarafından 'koyu yeşil gömlek' ile ödüllendirilmiştir. Beş küresel ileri araştırma merkezi, son teknoloji tesisler ve pilot tesislerle donatılmıştır.

Birla Cellulose'un sürdürülebilirlik ve inovasyona olan taahhütleri, küresel tekstil endüstrisinde döngüselliği hızlandırma misyonuyla mükemmel bir şekilde örtüşmektedir.

Daha fazla bilgi için lütfen Süleyman Kocasert’e [email protected] adresinden ulaşın.

Editör: Tahir Aygün