Denizli Haber - Milyonlarca emekli maaşlarının ve bayram ikramiyelerinin bayramdan gelmeden önce hesaplarına geçip geçmeyeceğini merak ediyor.

Denizli'de lösemi hastaları ve ailelerine et dağıtımı yapıldı Denizli'de lösemi hastaları ve ailelerine et dağıtımı yapıldı

Emekliler, Haziran ayında hesaplarına yatacak olan ikramiyeler ile bayram alışverişlerini daha rahat şekilde yapabilecek.

Mevcut ekonomi politikalarıyla Türk Lirası'nın geleceği ne olur?

2024 yılı emekli bayram ikramiyeleri Cumhurbaşkanı kararı ile güncellendi ve 3.000 TL'ye yükseltildi. Bu sayede emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramlarında toplamda 6.000 TL ikramiye alacak. 4A 4B 4C emeklilerine Kurban Bayramı dolayısıyla çifte ikramiye verilecek.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENECEK

Emekliler, Ramazan Bayramı'nda aldıkları ikramiyenin ardından şimdi de Kurban Bayramı ikramiyesini bekliyor.

2018 yılından bu yana her dini bayram öncesinde emeklilere bayram ikramiyesi ödeniyor.

Bu yıl da Ramazan Bayramı öncesinde 3.000 TL ikramiye emeklilerin hesaplarına yatırıldı. Kurban Bayramı öncesinde de 3.000 TL ikramiye ödenecek.

O TARİHTE HESAPLARA YATACAK

16 Haziran'da kutlanacak bayram için emeklilerin ikramiyelerinin bayrama en az bir hafta kala, 5-10 Haziran tarihleri arasında hesaplarına yatırılması bekleniyor.

Emekliler, yılın ikinci ikramiyesini alarak bayram masraflarını karşılayabilecek.

EMEKLİYE 5 BİN TL EK İKRAMİYE VERİLECEK

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, seçimden önce verdiği 'İhtiyaç sahibi emeklilere 5 bin lira ikramiye' sözünü tutarak Kurban Bayramı ikramiyesinin belediye tarafından dağıtılacağını açıklamıştı.

Kurban Bayramı için dağıtılacak olan 5 bin lira ikramiyenin belediye tarafından karşılanacağını açıklayan Başkan Aydar, ihtiyaç sahibi vatandaşların belediyeye gelerek başvuru yapmalarını istemişti.

Başkan Aydar yaptığı açıklamada kişisel ve kurumsal olarak herkesin zor zamanlar geçirdiğini belirterek, "Bu zorlukları hep beraber el ele omuz omuza vererek birbirimizi destekleyerek aşacağız. Kurban Bayramı'nda seçim döneminde söz verdiğim gibi ihtiyaç sahibi emeklilerimize herhangi bir mazeret üretmeksizin şartlarımızı zorlayarak 5 bin lira ikramiyeleri dağıtacağız. Müraacatlar geldiğinde kılı kırk yararak ihtiyaç sahibi emeklilerimizi belirleyeceğiz. Bu tespitlerde tek kriter 'ihtiyaç sahibi' olmalarıdır. Sözüm sözdür. Ne söz verdiysek sağlam ve emin adımlarla hepsini yerine getirmeye devam ediyoruz" diye ifade etmişti.

Editör: Tahir Aygün