Denizli Haber - 07 Ekim 2009’da hayatını kaybeden Sözkesen için, ailesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Çınar Yeni Camii önünde ve Funika Holding’te lokma hayrı düzenlendi. Ayrıca Funika çalışanları da, merhum kurucularını holding bünyesindeki işletmelerde andı.
“Ölümü hepimiz için büyük bir şok olmuştu”
Funika Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Sözkesen, anma programında yaptığı konuşmada babası Osman Nuri Sözkesen’in Denizli iş dünyasında derin izler bıraktığını belirterek şunları söyledi:
“Bundan 16 yıl önce babamı kaybettik. Hem iş dünyası hem de farklı alanlarda örnek bir insandı. Ölümü hepimiz için büyük bir şok olmuştu. Ben de o dönemde İngiltere’den dönüp işlerin başına geçtim. Bugün geldiğimiz noktada, şirketimizi yeniden ayağa kaldırarak yeni alanlara yatırım yapıyoruz. Özellikle teknoloji ve yazılım sektörlerinde önemli adımlar atıyoruz.”
“Eğitime verdiği önemi yaşatıyoruz”
Kemal Sözkesen, babasının eğitime ve gençlere verdiği önemi sürdürmek için çeşitli projeler yürüttüklerini de ifade etti:
“Pamukkale Üniversitesi İktisat, İşletme ve Eğitim Fakülteleri’nin desteğiyle öğrencilerimize yönelik bir Destek Merkezi kurduk. Burada ihtiyaç sahibi öğrencilere kıyafet, çanta, temizlik malzemesi gibi temel eşyaları ücretsiz sunuyoruz. Babam her zaman eğitime büyük önem verirdi. Onun adına böyle bir katkı sunmak bizim için gurur verici. Umarım bizlerle gurur duyuyordur.”
Sözkesen, anma etkinliğine katılan herkese teşekkür ederek, babasının adını yaşatmak ve onun vizyonunu sürdürmek için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.




