Denizli Haber - Honaz Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim KISAÇ, Honaz Belediye Başkanı Yüksel KEPENEK, Honaz MYO Müdürü Doc. Dr. Hülya KABAKÇI KARADENİZ, Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman DURAN, Akademisyenler ve Öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın ardından protokol tarafından açılış konuşmaları yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Honaz MYO Müdürü Doç. Dr. Hülya KABAKÇI KARADENİZ, “Mehmet Akif ERSOY ve İstiklal Marşı Yılı kutlamaları kapsamında bu haftayı etkinliklere ayırdık. İlk olarak Honaz ilçe merkezinde fidan dikimi gerçekleştirdik. İkinci etkinliğimizde de Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feryal BEYKAL ORHUN küratörlüğünde Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Temalı Plastik Sanatlar Sergisi’nin açılışını Okulumuzda gerçekleştirdik ve hafta boyunca bu sergimiz açık kalacak. Etkinliklerimizin sonuncusunu da bugün bir konferansla gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikler vesilesiyle büyük Türk şairi Mehmet Akif ERSOY’un genç nesiller tarafından daha iyi anlaşılması ve zihinlerde yer edinmesine katkıda bulunmuş olacağız” dedi. Daha sonra söz alan Honaz Belediye Başkanı Yüksel KEPENEK ise “Bu tür organizasyonlar vasıtasıyla tarihimizde önemli yere sahip mümtaz şahsiyetlerin ve değerlerin genç kuşaklara ve gelecek nesillere anlatılmasının öneminin bilincindeyiz. M. Akif ERSOY sadece şair değil aynı zamanda fikir ve düşünce adamıdır” dedi.

Program, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zafer GÖLEN’in sunduğu “Belgelerin Dilinden Mehmet Akif” konferansıyla devam etti. GÖLEN konferansında Mehmet Akif ERSOY’un doğumundan vefatına kadar geçen süreci ve “İstiklal Marşı”nın yazılması aşamasında yaşananları tarihi belgeler ve fotoğraflarla anlatarak, ailesi, gençliği, okul yılları, memuriyet ve milletvekilliği zamanlarını bilinmeyen yönlerini aktardı. Öğrencilerin ve katılımcıların keyifle ve ilgiyle izlediği konferans öncesinde Prof. Dr. Zafer GÖLEN tarafından tüm katılımcılara Mehmet Akif ERSOY’un “SAFAHAT” adlı eseri hediye edildi.

Konferansın ardından Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim KISAÇ, Prof. Dr. Zafer GÖLEN’e çiçek ve şilt takdim etti.

Editör: TE Bilişim