Merhaba değerli Pamukkale Haber Okurları,

Ben yirmi yedi yıl şerefli Türk Ordusunun üniformasını taşıyıp mesleğimi tamamladıktan sonra Denizli’de sizlerin arasında yaşamaya başladım. Aranızda olmaktan dolayı çok memnunum. Burada görev yaparken de kendimi hep evimde gibi hissetmiştim. Kadirşinas Denizli insanı bütün kamu çalışanlarına bu duyguyu hissettirir.

Askerlik, emekli olduktan sonra bırakılıp unutulan bir meslek değildir. Vatanın bütünlüğü ve milletin güvenliğini düşünmeye ömür boyu devam edilir. Ben de olan biteni izlerken, Jandarma subayı olarak görev yaparken edindiğim tecrübeleri Zafer Mümkün isimli bir kitap yazarak aktarmaya çalıştım.

Kitabı okuyanlar çok olumlu tepkiler verdiler, karşılaştıklarında sorularıyla daha fazla açıklama yapmaya zorladılar. Fark ettim ki Türk İnsanı özellikle terör sorununun çözümünü merak ediyor. Özellikle gençler, ülkenin geleceği ve toplumun refahı için neler yapabileceklerine kafa yoruyorlar.

Bu tepkiler beni daha fazla yazmaya yöneltti. Yazmakla kalmamalı daha fazla okuyucuya ulaşmak için bir şeyler yapmalıydım. Pamukkale Haber ve sevgili Tahir Aygün bu amacı gerçekleştirmek adına bana sayfalarını açtılar.

Sevgili Pamukkale Haber Okurları, ben sizlerle beraber düşünmek ve geleceğe dair umutlarımızı yeşertmek amacıyla bu sayfada yerimi aldım. Sizlerle uzun süre görüşmek üzere merhaba diyorum.

 

UFUK GÖKMEN KİMDİR?

Ufuk GÖKMEN, 1974 yılında Uşak-Ulubey Avgan Köyü’nde dünyaya gelmiştir. Askeri Lise ve Kara Harp Okulu’nu bitirmeyi müteakip Jandarma Teğmen olarak mesleğe başlamıştır.

Hakkari-Çukurca Işıklı Üs Bölgesi’nde, Sınır Bölük Komutanlığı, Afyon-Dazkırı ve Denizli İl Merkezinde İlçe Jandarma Komutanlığı görevlerini yürütmüştür.

Ağrı Doğubayazıt’ta İlçe Jandarma Komutanlığı görevini devri sırasında, PKK terör örgütünün mayınlı saldırısında yaralanmış, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümünde gördüğü yaklaşık dört ay süreli tedavi sonrasında Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevine yeniden başlamıştır.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve İl Jandarma Komutan Yardımcılığı görevleri sonrasında Balıkesir İl Jandarma Komutan Yardımcılığı’na atanmış ve Yarbay rütbesindeyken kendi isteğiyle emekli olmuştur.