Buldan’ın Birinciler Orpak’ı Ziyaret Etti Buldan’ın Birinciler Orpak’ı Ziyaret Etti

Denizli Haber - 31 Mart yerel seçimlerinde oluşan Buldan Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu’nda Başkan Mehmet Ali Orpak başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Buldan’da sivil toplum örgütleri ile Çiftçi Mallarını Koruma Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ilk meclis toplantısında seçim heyecanı yaşandı.

Toplantının açılış konuşmasında yeni meclis ve yönetimin Buldan’a hayırlı olmasını dileyen Başkan Orpak, yeni çalışma düzeninde meclis toplantılarının herkese açık olacağını vurguladı. Başkan Orpak, “Daha öncede söylediğimiz gibi Buldan’ı he birlikte yöneteceğiz. Hedefimiz daimi Buldan. Yeni yönetim Budan ve hepimiz için hayırlı olur inşallah” temennisinde bulundu.

BAŞKAN VEKİLLERİ ATLAMAZ İLE ÜNSAL OLDU

Buldan Belediye Meclisi’nde gizli oylama ile meclisin en genç üyeleri Hasan Kocaman ve Merve Koçer asil Divan Katip Üyeliğine seçilirken, Beste Aslan ile Müjgan Köklü Sezmiş yedek üye seçildi. CHP’den Salih Atlamaz 1. Başkanvekili, Musa Ünsal ise 2. Başkanvekilli oldu. Başkanvekillerinin görev süresi 2 yıl olacak.

Buldan Belediye Meclisi toplantısında encümen üyeleri de belirlendi. Gizli yapılan oylama sonunda CHP’den Müjgan Köklü Sezmiş ile Durdane Uslu encümen üyeliklerine seçildiler.

Başkan Mehmet Ali Orpak başkanlığında yapılan Buldan Belediye Meclisi Toplantısı’nda Meclis İhtisas Komisyonları’nda görev alan isimler de belirlendi. Başkan Orpak’ın İhtisas komisyonlarının 5 üyeden oluşması teklifi mecliste oy birliği ile kabul edildi. Açık oyla ile yapılan İmar Komisyonu Üyeliğine CHP’den Merve Koçer, Ayşe Başkonyalı, Özkan Gümüş, Hasan Kocaman ile MHP'den Görkem Semerci seçilirken, Plan ve Bütçe Komisyonunda ise CHP’den Musa Ünsal, Metin Ödel, Mustafa Akyüz, Ömer Aksoy ile MHP’den İbrahim Demirel görev yapacak.

Buldan Belediye Meclisinde Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Çiftçi Malları Murakabe Heyeti belirlendi. Gizli oylama ile Ayşe Başkonyalı, Özkan Gümüş, Ömer Aksoy, Mustafa Zorlu ile Yüksel Güler seçildi.

BULDAN’I TEMSİL EDECEKLER

Başkan Orpak ile birlikte Tarihi Kentler Birliği’nde Salih Atlamaz, Akdeniz Belediye Birliği’nde Merve Koçer, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinde Metin Ödel, İç Anadolu Belediyeler Birliğinde Mustafa Akyüz, Enerji Kentler Birliğinde ise Müjgan Köklü Sezmiş Buldan’ı temsil edecek.

Başkan Orpak Buldan halkının haklarını sahip çıktıklarını ve bununla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığı belirterek, “Güzel bir toplantı oldu, inşallah bu şekilde devam eder. Bu ilk meclisimiz inşallah Buldan’a hayırlı olur. Amacımız hep birlikte Buldan’a hizmet etmek” diye konuştu.

Editör: Tahir Aygün