GÜNÜN İÇİNDEN

Taşlıcalı “Ülkedeki yüksek enflasyonun turizmcileri rahatsız ediyor”

Pamukkale Karahıt Doğa Thermal Hotel Genel Müdürü Murat Taşlıcalı, ülkedeki yüksek enflasyonun turizmcileri rahatsız ettiğini belirtti. Bölgede özellikle yabancı misafirler ve gruplarla yoğun bir şekilde çalışıldığı için, sözleşmelerin döviz üzerinden yapıldığını açıkladı. Ancak enflasyonun hızla yükselmesine rağmen döviz kurlarının aynı oranda artmaması, turizmcilerin girdi maliyetleri, işçilik maliyetleri ve diğer maliyetlerinin artışına bağlı olarak olumsuz bir durum yaşandığını söyledi.

Abone Ol

Denizli Haber - Murat Taşlıcalı, şu anda uygulanmakta olan ekonomi paketinin öngörüldüğü gibi gerçekleşmesi halinde, önümüzdeki dönemde turizm sektöründe toparlanmanın mümkün olabileceğine inandığını ifade etti. Turizmcilerin umutlarını devam ettirmek için ekonomik istikrarın sağlanmasının önemli olduğunu vurguladı. Bu şekilde turizm sektörünün rekabet gücünün artacağını ve turizm gelirlerinin artış göstereceğini düşündüğünü dile getirdi.

Ayrıca Murat Taşlıcalı, yabancı turist ve grupların bölgeye olan ilgisinin devam ettiğini ve bu potansiyelin doğru şekilde değerlendirilmesinin önemli olduğunu belirtti. Turizm sektörünün sürdürülebilir büyüme ve gelişme için stratejik planlamalar yapılması gerektiğini vurguladı.