Denizli Haber - AK Parti'nin Cumhur İttifakı'nda genişleme çabaları sonuçlandı. Kritik gelişme, ittifak protokolü için son 1 saat kala yaşandı. AK Parti'den heyetin Yeniden Refah Partisi'ne görüşmeye gitmesinin ardından YRP kararını verdi.

CUMHUR İTTİFAKI'NA DAHİL OLDU

AK Partili heyetle görüşmenin ardından Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı.

Böylece Cumhur İttifakı seçimlere 4 parti olarak girecek. Gelişmenin ardından AK Parti, MHP, BBP ve YRP genel başkan yardımcıları ittifak protokolünü teslim etmek üzere YSK'ye gitti.

Genel başkan yardımcıları açıklama da yaptı. Açıklamalar şu şekilde:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız: 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere AK Parti, MHP, BBP ve YRP Cumhur İttifakı adı altında katılmaya karar vermiştir. Seçimlere girerken öncelikle depremin yaralarını sarmak bütün hedefimizdir. Seçimlerde 61 milyon vatandaşımız oy kullanacak, yurtdışında 3 milyon 300 bin gurbetçimiz oy verecek.

YRP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe: 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde vatanımızın ve milletimizin menfaatleri için YRP olarak Cumhur İttifakı'na katıldık. Genel Başkanımız saat 18'de geniş bir açıklama yapacak.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis: Biz BBP olarak Cumhur İttifakı'mızın ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz. İttifakımızın genişleme noktasında Yeniden Refah'la temaslarda kurulmuştur, ittifakın genişlemesine katkıda bulundu.

ERBAKAN ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTI!

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanı adaylığı için imza toplamaya başlamış, genel seçimlere de kendi parti logolarıyla gireceklerini duyurmuştu.

Editör: Tahir Aygün