ALTERNATİF PLAN TUTMADI

Dün akşam Osman hoca rakibin genç takım ile çıkmasını fırsat bilerek Eskişehirspor’ a karşı ilk yarı alternatif bir oyun planını denedi. Ancak sanırım hocanın özellikle gol yollarında ki sorunu çözmek adına mevcut kadro içerisinde üretmeye çalıştığı çözüm maalesef başarısız oldu.

Maça Ziya alıştığı mevkii yerine oyuna santrafor arkasında Aisati sağ kanatta başladı. Sanırım hocanın düşüncesi Ziya gibi hızlı ve gol becerisi yüksek oyuncusunu rakip ceza sahası içinde Seddar’ın indireceği toplar ile buluşturma, bu sayede iç saha da kapalı savunmalara karşı alternatif bir hücum organizasyonu kurmak üzerineydi. Ancak Seddar dün akşam kendine verilen şansı bence iyi değerlendiremedi. Seddar ilk yarı boyunca topla buluşmak için devamlı olarak orta saha çizgisine yaklaştı iyi niyetle mücadele etti. Ancak bu bölge de arkadaşlarına kazandırdığı toplar takımın hücum gücüne herhangi bir etki yapmadı. Zaten Ziya’nın attığı gol de rakip savunmanın arkasına Aisati’nin attığı mükemmel pas sonucu oluştu.

İkinci yarı Osman hoca Mehmet Akyüz’ü oyuna alıp takımı oyun şablonu olarak da alıştığımız düzene geri aldı. Ziya kanada geçerken Aisati on numara pozisyonunda görev aldı. İki yarı oynanan oyun ve skoru göz önüne aldığımızda mevcut kadro yapısına göre takımın doğru oyun şablonunun bu olduğu çok net ortada. Yaşanılan transfer sürecinde ki hataların Osman hocanın özellikle hücum hattında alternatif oyuncu anlamında elini kolunu bağladığı herkes tarafından biliniyor. Ancak şartlar bu iken bence yapılması gereken beşinci haftası tamamlanmış ligde alternatif oyun şablonu ya da oyuncu arayışı ile zaman kaybetmek yerine devre arasına kadar mevcut oyun sistemine uygun oyuncuların performansını arttırmaya çalışmak olmalıdır.

Gecenin iyi olan tarafı nispeten ligde ki diğer maçlara nazaran kolay bir maçta bu denemenin kazasız sonuçlanmasıdır. Eğer dün geceki maçtan bazı dersler alınmış ise elde edilen tecrübeyi doğru yorumlanabilir ise bundan sonraki süreç için en az üç puan kadar değerli bir kazanç olarak görüyorum.