Son zamanların en gözde konularından biri olan kripto para birimlerinin günden güne çeşidi artıyor. Teknolojik gelişmeler, dünyada oluşan güven kaybı, kripto paraların takibinin yapılamaması ve işlemlerin sahipsiz bir şekilde gerçekleşmesi gibi bir çok sebep aslında kripto paraları bilinçli yatırımcılar için bir cazibe noktası haline getiriyor. Ancak piyasada bilinçli yatırımcıdan daha çok bilinçsiz yatırımcı olması Elon Musk gibi isimlerin kripto paralar üzerinden spekülasyon yaratmasına sebep oluyor ve böylece piyasada çok fazla dalgalanma oluşmasına sebep veriyor.

Yalnızca spekülasyonlar ve manipülasyonlar değil aynı zamanda sistemin kendisinin düzensiz olması da zaten coinlerin fiyatlarındaki istikrardaki en büyük engel. Herhangi bir sınırın ve kuralın olmaması coinlerin değerinin direk talebe göre şekillenmesine yol açıyor ve kullanıcıların talebi de düzenli olarak değiştiği için coinler sabit bir fiyatta kalamıyor. Bu coinler herhangi bir kaynağı temel alarak fiyatları oluşmadığından, kötü bir senaryo durumunda herkesin coini satmak istemesi halinde, coinin değerinin 0’i bile bulabileceği söylenebilir çünkü tamamen dijital olan bu para biriminde elinizde fiziksel olarak hiçbir şey kalmıyor. Her ne kadar namı yayılıp, kullanıp yerleri genişlemeye başlasa da, herhangi bir kural veya sınır olmaması ve bu kadar fiyat dalgalanması coinlerin günlük yaşamda kullanılmasına en büyük engel. Sonuç olarak yapılması planlanan kripto yatırımı kısa vadede kullanmanız gereken bir miktar ile olmamalı mutlaka orta ve uzun vade düşünülmelidir ki yüksek iniş çıkışlar sizi etkilememelidir.

Kripto para yatırımı şuanda son derece riskli olmasına rağmen insanların yaşamlarının günden güne dijital tarafa kayması ve zaten günümüzdeki yeri son derece az olan fiziksel paranın daha da azalacağı ve dijital para birimlerine geçişin artacağı bunun sonucunda ise ülkelerin merkez bankalarının ve diğer uluslararası finansal kuruluşların kendi kripto para birimlerini yaratmaları ve bunların düzenli ve bir kural çerçevesi içinde hareket etmeleri ile sonuçlanacaktır. Böylece kripto paraların günden güne daha fazla günlük yaşamda yer alması son derece olası.