Konu bağışıklık ise sadece yediklerimizle bağdaştırmak tabi ki yetersiz. Anne karnından itibaren kendimize özgü bağışıklık sistemimiz oluşmaya başlar, hayata gözlerimizi açtığımız an ile genetik ve çevresel faktörler doğrultusunda şekillenir. Tabi ki yediklerimizin bağışıklığımızdaki rolü büyük fakat tek etken değildir.

Her şey yolunda fakat kilom fazla diye düşünerek zayıflama yolculuğuna girdiğinizde hangi yöne adım attığınız ve adımlarınızın büyüklüğü çok önemli!

Bazen sabırsızlıkla hızlı kilo verme uğruna yeter ki zayıflayayım düşüncesi ile başvurulan açlık diyeteleri bağışıklık sisteminizin en büyük düşmanı! Vücuttan kas ve su kaybına neden olan bu diyetler ile fazla kilodan öte vücudun yapı taşlarını yıkmış oluyorsunuz. Yani vücudu ayakta tutan ögeleri!

Size tavsiye olarak sunabileceğim zayıflama döneminde tartı takibi ile birlikte mezura yardımı ile incelmesini istediğiniz bölgeleri ölçmeniz olacaktır. Tartıdaki rakamlar sizi mutlu etmese de incelmeler şaşırtıyorsa yolunuza sıkı sıkı bağlanın! Çünkü asıl olan kilo verirken tratıdan öte bölgesel incelmeyi sağlayabilmektir.

Fit olmak herkesin isteği, fakat bu yolda bir başkasının diyetine başvurmayın. Çünkü unutulmamalıdır ki diyet kişiye özeldir. Miktarı, öğün sayısı, öğün zamanı ve çok daha fazlası. Bir başkasını zayıflatan diyet sizi kısır bir döngüye sokabilir. Kilo verip verilen kiloları geri almak gibi ! Maalesef pek çok kişinin ortak problemi..

Size özel, sağlık durumunuz ve yaşam tarzınız göz önünde bulundurularak makro besin yönünden dengeli bir diyet vücdunuzu iyileştirecektir. Önce vücudunuzda sağlık halini yakayalıp sağlıklı olmanın göstergesi olan ideal kiloya sizi kavuşturacaktır. Yani doğru bir diyet aksine bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Biliyoruz ki vücutta bireken fazla yağ dokusu inflamasyona yol açmaktadır. Bu nedenle sağlıklı zayıflamak bedeninize ve ruhunuza iyi bakmak en güzel yatırım olacaktır. Bu yolda heyecanınız inancınız ve sabrınızı hiç kaybetmeyin derim çünkü değişime inanamayacaksınız!

Diyetisyen Duygu Deryan