Banka kredisi kullanmak istiyorum. 

Ne yapmam lazım diye soruyor musunuz..?

Ben sormam bilirim hemde nasıl bilmek sular seller gibi bilirim diyenlerimiz çoktur. Benimçevremde;işçisinden,memuruna,akademisyeninden,emeklisine,öğrencisinden,patrona kadar herkes kredi kullanıyor.

Haram mı helal mi bilen bilmiyor;bilmeyen zaten bilmiyor veya umrunda değil..

 

Geçenlerde bir haber okudum MÜSİAD Başkan'ı Nail Olpak bir toplantıda şöyle konuşuyor.

"Bankaların kredi vermesi konusunda da eleştirilerde bulunan Olpak, her şeyin teminata dayandırılmaya devam etmesi halinde bir gün tapular bittiğinde bir yere toslanabileceğine dikkat çekti. “Haber böyle yorum siz değerli okuyucularımızın.

"KİRA ÖDER GİBİ KREDİNİZİ ÖDEYİN "yeterki bankanıza ipoteği verin gerisi kolay.. slogan böyle yumuşacık, sıcacık ve içimizi gıdıklayacak kadar samimidir.


 

Bankaya gittiğinizde en güzel güleryüzle müşteri temsilcisi sizi karşılar ve annenizin kızlık soyadından başlar çocuğunuzun çocuk bezine kadar ama açıktan ama kapalı sorularla sizi sorgular.

Sonra kredibilite denen sistem havuzundan sizi bir daha sorgulayarak; sonuç olumluysa size çay, kahve ve benzeri sıcak soğuk ikramlarda bulunarak evrak ister; misafir ağırlar gibi ağırlayarak mutlu uğurlama prosedürlerini uygulayarak siz mutlu kendisi umutlu olarak kredinizi kullandırır.

Sonuç olumsuzsa bile yine en kısa sürede ve en yakın akrabanızla (kefil olabilecek)sizi yine bekleriz safsatasıyla size kredi satamamanın acısıyla ve samimiyetsiz gülümsemeyle İzmir marşıyla uğurlarlar.

Ha bu ara sizin paranızdan  para kazanan sizden herhalükarda hizmet etmek aşkın'dan yanıp tutuşan bankalarda;içilen çay veya beklemekten sıkıldığınızda Allah göstermesin tuvaletiniz gelse bankalarda müşteri için tuvalet bile yoktur..(inovasyoncular alın size inovasyon..bankasında ilk tuvaleti umumiyeye açan müşteri sayısını artıracaktır bilginize!!!!!!)

Ha bu arada Katılım bankalarında mescit vardır;onlar müşterileriyle yer müsaitse cemaatle bile namaz kılarlar..

Şimdi gelelim kredilerdeki yasal yükümlülüklerinizi yerine getirmeniz için küçücük yazıları okumadan okudum diye imzalayan, parayı almak borçlarını borçla ödemek gayretinde olan ve kredi vereninin karşısında ezile büzüle paranın hesaba yatmasını bekleyen transa geçmiş insanları Bireysel müşteri temsilcisinin karşısında görebilirsiniz.
 

Bana inanmıyorsanız en yakın banka şubesine gidin görün yalnız benden söylemesi giderken tuvalet ihtiyacınızı halleşin de gidin.

Alandan ve satandan komisyon alan emlakçılar gibi birilerinin parasını yine birilerine satan yaz,kış demeden erkeklerin takım elbise, kadınların tayyör veya ciddi elbiseler giydiği memleketimin zekasına inandığı genç yakışıklı erkekler,güzel bayanlara merhaba deyin..

Bakmayın o zeki çalışkan ve bir o kadar akıllı müşteri temsilcilerine aldıkları maaşlarını müşterileri duysa onlar için bile kredi çekiverecek kadar az maaş alan müşteri temsilcileri,sakın onlara kızmayın onlar birer banka emekçileridir..

Bu müşteri temsilcileri,müdürleri bilumum banka çalışanları;otoriter renk olsun diye yazın giydikleri koyu renk elbiselerin altında sıcaktan bunalan bankacılarımıza sakın gönül koymayın emi..

Bu bankacı abi ve ablalarımızın SİSTEM diye topu taca atabilecekleri inanılmaz içi boş topları vardır. Sakın onlarla tartışmaya girmeyin onların değil sizin canınız sıkılır.

Kredi taksitlerini ödeyemediğinizde o size kredi veren melekler anında sizin şeytanınız olabilirler dikkatinize..

Kredi taksitlerini ödeyemediğinizde sakın telaşa kapılmayın sizin yakınlarınızda kredi taksitlerini ödeyemeyen birçok sizin gibi paydaşlarınız vardır.

Sakın bankacılara bir şey sormayın; onlara sorun onlar banka ve banka avukatlarıyla görüşme tekniklerini size anlatırlar.(bilmediğiniz neler öğreneceksiniz neler )

Şimdi gelelim şirketlere: Şirketlere verilen krediler tür,boyut ve genişliğe göre esnek bir sürü kredi oran ve orantıları mevcutturrrrrr…

Burada önemli olan sizin esnekliğinizdir siz siz olun sakın büyümelerinizi banka kredileriyle yapmayın hemen bir sonraki yazımda hırslı bankacı ve patron şirketlerinin ne durumda olduklarını sizinle paylaşacağım. 
 

Saygılarımla