İNANIN ÇOCUKLAR….

Bu günkü rakibimiz Altınordu bence PTT 1. Lig de en çekinilmesi gereken takımların başında geliyor. Rakibiniz öyle bir takım ki futbolcularının gözlerini bağlasanız bile yıllardır yan yana oynayan bu oyuncu kadrosu yine takım oyunu oynayabilecek kadar birbirlerini tanıyorlar. Gerçekten de saha içi disiplini oyun ve oyuncu yapısı ile tam bir futbol takımı. Bu nedenle maç başlamadan önce bu güne kadar sonucundan en çok endişelendiğim maçlardan birisini bu gün oynadık. Ama maç başlayınca sahada öyle bir Denizlispor vardı ki oynadığı istekli futbol ve baskı ile rakibinin pas dengesini bozdu. Rakibinin rahat oyun kurmasına izin vermedi. Top ayağına geçtiği zaman da topu rakip yarı alanda Anıl ile buluşturup oldukça başarılı ataklar geliştirdi. Bu dakikalarda rakibin bir takımızın iki mutlak gol pozisyonu yaşandı. Özellikle Kapel’in şutu ile sonuçlanan atak uzun süreden beri özlemini çektiğimiz çok organize, göze hoş gelen bir ataktı. Eminim rakibimiz Altınordu takımı kesinlikle karşısında böyle sert bir rakip beklemiyordu. Onların bile bu gün ki oyunumuz karşısında şaşırdıklarına eminim.

Denizlispor’da Barış Örücü duran toplarda çok önemli bir silah. Kaleye direk vuruşları kadar ceza sahasına da çok etkili ortalar yapabiliyor. Bu gün Barış’ın bu yeteneğini iki golümüzde de çok etkili kullandık. Bu gün bu kadar etkili yan top kullanmış olmamız bu güne özel futbol şansı mı yoksa antrenmanlarda yapılmış ekstra çalışmaların sonucu mu bilemiyorum.  Ama bu pozisyonlar çalışıldı ise gerçekten Reha hocayı ayrıca tebrik etmek isterim.

Bu gün maçta Yasin sarı kart cezası nedeni ile oynamadı. Bu nedenle ileri uçta Moritz hedef oyuncu olarak oynadı. Aslında bu zorunlu değişiklik oyuncuların oyun yapılarının farklılığından dolayı hücum hattında farklı bir oyun şeklini de beraberinde getirdi. Moritz Yasin’e göre topu kafa ile arkadaşlarına indirmek yerine biraz daha orta sahaya yaklaşıp topu ayağına alıp yanında ki arkadaşlarına daha kontrollü paslar verebiliyor. Bu oyun şekli önceki maçlara göre rakip sahada daha kontrollü hücum organizasyonu yapmamızı sağladı. İnsanın aklından bu gün Yasin’in cezalı olması iyi mi oldu diye geçmiyor değil.

Yazının başında da belirttiğim gibi bu gün ki maç gerçekten bence çok zor bir maç idi. Rakip ligde ki en oturmuş takımlardan birisi.  Süper lige çıkmak için sadece uygun zamanı bekliyor. Böyle bir rakibe karşı 37. Dakikadan sonra on kişi oynamak zorunda kalıyorsunuz. Buna rağmen yılmıyorsunuz saldırıyorsunuz ve bir gol daha buluyorsunuz. Uzun süreden beri takımı bu kadar inanmış, bu kadar istekli görmemiştim. Bu gün sonuçta yenilseydik te bu mücadeleyi ayakta alkışlardım.

Helal olsun size..

Bir Denizlispor taraftarı olarak sizlere inanıyorum. Sizler böyle inanarak oynayın, mücadele edin emin olun ki güzel güneşli günleri görmemiz yakındır.