2015 Yılını kötü geçiren turizm camiası büyük ümitlerle girmiş olduğu 2016 yılı sezonunu maalesef 2015 yılına göre çok çok daha kötü  bir sezon la kapatıyor. Peki, krizden çıkmak için ne yapılmalıdır? Krizin sebebi politik ve güvenlikten kaynaklandığı apaçık ortada. Düşürülen Rus uçağı krizin derinleşmesinin ana nedenlerinden biridir.

Politik ve güvenlik koşulların olumlu bir yola girmeden sektördeki daralmanın önün açılması mümkün değildir. Bunun önünü açacak olan da devlettir. Cumhurbaşkanlığı ve Hükümet  bu konuda çalışmalara başlamış 15 temmuz darbe girişiminden sonrada karlı bir şekilde bazı şeylerin düzelmesi için masaya yumruğunu vurmuştur.

Sektör temsilcileri bu konuda ne yapabilir ?  Yaşamakta olduğumuz kriz döneminde şunu gördük ki; misafir memnuniyetine önem veren, hizmet kalite standartlarını sürekli iyileştiren, geliştiren, misafir güvenliğini sağlayan işletmeler diğer işletmelere göre daha az etkilenmektedir.

Krizden en az hasarla çıkmak için  ;

1-   İşletmeler hizmet kalitesini artırması gerekmektedir. İşler kötü gidiyor paniği ile fiyat düşüp kalite ve hizmet standardını düşürmeye başladığımız anda ileriye dönük çok şeyler kaybedeceğimizi bilmemiz gerek .

2-  Bölge olarak Görünürlüğümüzü artırmamız gerekmektedir. Turizm işletmeleri , belediyeler ve valilik ile kenetlenip internet ve online satışlara ağırlık vermesi ve sanal ortamda görünür olması gerekmektedir.

3-  Denizli , Pamukkale çatısı altında termal kent marka çalışmasının ivedilikle sonuçlandırması gerekmektedir. Kendimiz ait bir marka oluşturduğumuzda öncelikle güven ortamı oluşacak hizmet kalitesi artacak böylelikle  “T”  leri ile ünlü Denizli ve Pamukkale hakketmiş olduğu değeri bulacaktır