2016 Yılı maalesef olması gerekenin yüzde 35 - yüzde 40 altında oldu. Bu düşüşle beraber aynı düşüşü fiyatlarda da yaşadık. Global bir sorun olan Terör ve güvenlik sorunu sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı etkilemiştir. Fransa Turizm Bakanın açıklamasına bakarsak Fransa’da kaybın yüzde 30'lar da olduğunu belirtmekte. Terör ve güvenlik sorunu çözülmedikçe sıkıntıları yaşamaya devam edeceğiz gibi gözüküyor.

Sıkıntıları bahane edip oturacak halimiz yok. Bireysel olarak turizm işletmeleri tanıtımlarını yapamaya çalışıyorlar. Fakat bireysel olarak yapılan tanıtımlar artık yeterli değil. İşletmecisiyle, belediyesiyle, valilikle ve siyasilerle bir olup yurt içi ve yurt dışı acenta temsilcilerini, yerel, ulusal gazetecileri şehrimizde ağırlayıp ülkemizin ve şehrimizin tanıtımını yapmak yerel yönetimler de projeleriyle sesimizi Dünya’ya duyurmamız gerekiyor.

İç turizmle bir nebze rahat bir nefes alan Türk turizmi 2017 yılı için çok güzel çalışma ve tanıtımlarla payını artırmalıdır. Çünkü Krizin 2020’ye kadar artçı dalgalarla devam edeceği görünüyor. Türkiye’nin bunu çok rahat bir şekilde atlata bileceğini düşünüyorum. Gizli bir Cennet olan Türkiye’m denizi ile , tarihi ile , termali ile , tekstiliyle  saymakla bitiremediğimiz güzellikleri ile bunu çok kolay aşacaktır. Yeter ki bir olalım.

Son olarak Türk Turizmi artık kendi operatörlerini  oluşturmalıdır. Her şey gönlümüzce olsun  !!!!!!

Murat TAŞLICALI

Genel Müdür

Doğa Thermal Hotel –Pamukkale

www.dogathermalhotel.com

[email protected]