15 Temmuz gecesi ülkemizin üzerine düşen Darbe girişimi ile hepimiz ne oluyor dedik. Yılların kazanımları geçti benim gözümün önünden. Eyvah tekrar başa mı dönüyoruz? Sorusunun cevabını arıyordum.

Kısa bir şaşkınlığın ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın başkomutan olarak olaya el koyması ve millete istikametini göstermesi ile yüreğimize su serpildi.

Olayın gelişimini anlatarak sıkmak niyetinde değilim sizi. Zaten yaşadıklarımızı hep beraber yaşadık. Ben 10 yılı aşkın süredir Çardak ilçemize hizmet eden, çardak ilçemizin havasını soğuyan, ekmeğini yiyen bir kişi olarak 15 Temmuz gecesi verdiği kahramanlık mücadelesinden sonra bu güzel ilçemizin vatanseverliği karşısında gözlerim yaşardı.

Denizli Tugayının şer şebekesinin darbe girişimine 500 askerle destek vermesi ve bu askerlerin Çardak hava alanından sevk edileceği bilgisinin ardından ilçe halkımızın araçların önüne etten duvar oluşturarak engel olması inanın çok büyük bir kahramanlık göstergesi. Denizli Tugayının ise bu kadar büyük bir katkı sağlaması ise çok üzücü bir durum. En ağır şekilde cezalarını bulacaklardır yargı karşısında.

Sabahleyin mesaiye gelirken bir başka güzel duygularla çıktım Çardak yoluna. Bozkurt’u geçip Çardak ilçemizi karşıdan görünce de hava alanı yolu takıldı gözüme. İnanır mısınız Milletin kurtuluş mücadelesinin verildiği araziler gibi güzel duygular geçti aklımdan. Çardak Belediye Başkanımız Sayın Mahmut ÖZTÜRK başta olmak üzere Milletvekilimiz Sayın Şahin TİN, Honaz Belediye Başkanımız Sayın Turgut DEVECİOĞLU ve tüm Çardak halkına bir başka sevgi hissi duydum bu sabah. 500 askerin sevkiyatını engellemek maksadıyla piste bırakılan iş makinaları, çöp kamyonu bir başka güzel göründü gözüme. O çöp kamyonunu düşününce burcu burcu vatan kokusu hissettim, ağır bir çöp kokusu değil.

Uzun yıllardır çardak ta çalışmam nedeniyle yakından tanıdığım delikanlılarımızı, yetişkinlerimizi, bayanlarımızı askeri araçların önüne geçerek, etten duvar oluşturmuş görüntülerini görünce “Çardak’ım senin insanına kurban olayım” diye haykırmak geçti içimden.

Belediye başkanımızın okullarımızın hangi işi olursa olsun araçlarını gerekçe göstermeden verdiğini biliyorum. Çok da memnun oluyorum bundan dolayı. Ancak o itfaiye araçları, kamyonlar, kepçeler en anlamlı görevi 15 Temmuz gecesi, hatta 16 Temmuz günü havaalanını kapatma görevini yerine getirerek yaptılar.

Dediğim gibi genel olayın detaylarını hepimiz biliyoruz. Ancak çardak ilçemizin gösterdiği vatanseverliği duymayanlarımız olabilir. Çardak ilçemiz ikinci kurtuluş savaşımızı çok başarı ile vermiştir. Vatanseverlik işte böyle olur.