Denizli’m, yazarıyla, okuruyla, kitap fuarına ev sahipliğini mükemmel bir şekilde yerine getirdi. Teşekkürler, hazırlayan Büyükşehir Belediyesi’ne.

Teşekkürler tüm katılımcılara. Orada olamasam da rüzgarı yetti. Okuru bol, yazarı bol Denizli’yi seviyorum. Emekli de olsam öğretmenlik damarım hiç kaybolmuyor. Türkçe öğretmeni olarak amacım: Türkçeyi güzel konuşan, güzel yazan, okuyan, okuduğunu anlayan, düşünen, yargılayan bireyler yetiştirmekti. Hep bunu düşündüm, bu hedefe ulaşmaya çalıştım. Derslere elimde kitaplarla gidip, ben bunları okuyorum, siz ne okuyorsunuz? Diye sordum, cevaplar istedim. Kitap verip okumalarını, özet çıkarmalarını istedim. Öğrencilerim zaman zaman kızdılar bana.

Hele sınava hazırlanırlarken, kitap okumalarını istememe isyan ettiler. Ama şimdi karşılaştığım tüm öğrencilerim, kitap okumayı benim sevdirdiğimi, benim alıştırdığımı söylüyor, mutluluğunu dile getiriyor. Hatta öğrenci velilerimden bile aynı güzel sözleri duyuyorum ve mutlu oluyorum. Öğretmenliğimin son yıllarında, haftanın son dersini, okuma dersi olarak uyguladım. Şimdi okumaya zaman ayırıyor mili eğitim. Zümrelerde de uygulamamı anlatıp rica ettiğim arkadaşlar da uyguladılar okuma saatini. Denizli’de öğrenciler de büyükler de okuyor. Üniversite sınavlarında alınan başarıların sırrı da kitap okumak da diye düşünüyorum.

Denizli’de Kitap Fuarı Olsun adlı bir grup kuruldu. Başka kentlerde olduğunu sanmıyorum. Denizli Büyükşehir Belediyesi yazarlarımıza sahip çıkıp kitaplar bastırarak ilk adımı attı. Sonunda isteğimiz oldu ve kitap fuarı haberi geldi. Sevgili Hüdaverdi Otaklı, müjdeyi verdiği zaman ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Hele onur konuğunun hemşehrimiz Hasan Ali Toptaş olacağı bilgisi bizi daha çok memnun etti. Bizi diyorum, çünkü yanımda sevgili Süleyman Boz da vardı. Ne yazık ki bu güzelliğe uzaktan baktım ben günlerce. Şehir dışında olduğumdan, fuar alanına gidip yazarlarla sohbet etme, kitap imzalatma zevkini tadamadım. Uzaktan izlediğim kadar Denizlili kitapsever dostlarımız, Denizlili yazarlarımızı da konuk yazarlarımızı da yalnız bırakmadılar.

Büyükşehir Belediyesi’nin Denizlili kitapçılara, Denizli’de yayınlanan Sunak ve Delikliçınar dergilerine bölüm ayırması övgüye değerdi. Hasan AliToptaş, İlber Ortaylı, Azra Kohen, İlker Başbuğ, Kahraman Tazeoğlu ve Dostum Ahmet Zeki Muslu ile görüşsem ne güzel olurdu. Denizlili yazar arkadaşlarım Emine Supçin, Gülistan Sinanoğlu, Seval Uysal, Eda Urhan, Mehmet Selçuk, Bakican Evkaralı ve diğerleri ile bir arada olmak ne güzel olurdu. Böyle güzel bir projeyi hazırlayıp uygulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanı Sevgili Hüdaverdi Otaklı’ya teşekkür ediyorum. Devamını bekliyoruz. Denizli sanatın ve kültürün şehri olmaya devam etmeli diyorum. 264 bin kişi ziyaret etmiş fuarı. Denizli kendini aştı dememin sebebi bu. Demek ki aşağı yukarı Denizli’de yaşayan her iki kişiden biri fuara gitmiş. Satılan kitap sayısı, katılan yayınevi sayısı ve diğer verileri incelediğimiz zaman fuarın verimliliğini de anlayabiliyoruz. Hoşça kalın, dostça kalın.